contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

A Fost “brânza în Bucate”, Mai 2013

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

Mansarda din str. Paris nr. 7A a găzduit ieri, 16 mai 2013, o cină dedicată brânzeturilor şi vinului şi s-a bucurat de colaborarea cu firme de prestigiu din domeniul alimentar: Delaco, Halewood Romania, Romsuintest Periş şi Agricola Bacău.


Seara a punctat, de asemenea, obţinerea, sau reînnoirea, calităţii de furnizor al curţii regale pentru Delaco, respectiv Halewood, ca şi premiul obţinut de “Miez de lapte“, declarat, prin voturile consumatorilor, “Produsul anului 2013″.

Meniul, gătit de Costel Clipescu şi de mine, a cuprins:
Bulete de cartofi cu brânză “Castello Blue” şi caşcaval afumat, servite cu sos picant
Mini tarte cu ceapă caramelizată, caşcaval şi cremă St. Agur
Brânză de capră, în două variante (simplă şi cu crustă de ierburi aromate), cu roşii şi pesto
Ruladă din piept de pui cu caşcaval şi spanac
Muşchiuleţ de porc cu sos de brânză “Castello Blue” şi piure de spanac amestecat cu 3 brânzeturi şi nucşoară
Tort de lămâie cu frişcă, brânză mascarpone, cremă “Ceva Fin cremos” şi sos de căpşuni


Bucatele au fost stropite cu vin spumant Prahova Valley sec, Sauvignon Blanc 2012 Prahova Valley Special Reserve şi Chardonnay 2011 Prahova Valley Special Reserve.


Dacă prezenţa companiei Halewood, ca apropiat colaborator al evenimentelor de la mansarda este, deja, un element nelipsit, iar Delaco susţine pentru a doua oară evenimentele de la mansardă, vrau să salut implicarea, în premieră, a companiilor Romsuintest Periş şi Agricola Bacău, ale căror produse, carne de porc şi, respectiv, pui, ouă şi mezeluri sunt de o excelentă calitate.


Atragerea unor companii puternice, cu produse extrem de competitive, se înscrie în spiritul susţinut de evenimentele pe care le organizez: promovarea culturii culinare, oferirea de meniuri bine gătite şi echilibrate, cu produse de cea mai bună calitate.



Cel mai probabil activitatea la mansardă încetează pe durata lunii iunie, căci voi fi angrenat în proiectul “Casa cu Tei“, la Craiova. Funcţie de evenimentele care vor surveni, este posibil ca seria cinelor relaxante de la mansardă să se reia pe data de 4 iulie 2013. Vă voi ţine la curent cu toate detaliile, atunci când va fi cazul.