contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Aluat De Tarta Dukan

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
PicMonkey Collagee
Va mai amintiti de tarta Quiche Dukan cu care ma delectam anul trecut? Si acum imi place foarte mult dar gratie Herei, am descoperit un alt mod de prezentare pentru o tarta Dukan. Este o reteta de aluat de tarta Dukan style care face ca preparatul sa arate ca o tarta normala, ceea ce nu poate decat sa ne bucure: si dietetic si aspectuos. Puteti incerca genul asta chiar daca nu tineti Dukan dar vreti sa introduceti in alimentatie ingrediente sanatoase cum sunt aceste tarate de ovaz. E drept cine e fan aluat de tarta clasic, crocant -mmmm, greu dar nu imposibil, gusturile se mai pot schimba mai ales daca sunt beneficii in sanatate si in nivelul de energie.
Avem nevoie de:
7 linguri de tarate de ovaz
200 gr. branza de vaci
2 oua
o jumatate de plic praf de copt
sare, piper
Ca de obicei, se face foarte simplu: se amesteca toate ingredientele intr-un bol pana se omogenizeaza, punem apoi deoparte pentru  jumatate de ora ca sa se mai umfle taratele. Intre timp prindem cuptorul si putem prepara umplutura care poate fi foarte diversa si despre care o sa povestesc cu alte ocazii – deocamdata doar despre blat. Folosesc  forma de tarta normala.Dat fiind numarul limitat de tarate pe zi, mi-am pus in cap sa cumpar mini forme de tarta, in asa fel incat din blatul de mai sus sa fac mai multe tarte mai mici care sunt mai usor de mancat, mai usor de depozitat si o sa incerc sa vad daca merg si congelate, in asa fel incat intr-o dimineata ocupata, sa am micul dejun gustos si aproape instant facut - ba chiar sa mearga si ca gustare pentru servici. Cu o lingura iau aluatul din bol si-l pun in forma de tarta, apoi incep a-l aseza: cel mai usor este cu o folie alimentara, punem peste aluat si-l modelam prin folie (vezi a doua poza din colaj) – merge super si nu ne murdarim. Urc aluatul inclusiv pe peretii formei pentru ca consistenta o permite.
Spre deosebire de aluatul clasic de tarta care trebuie nitel bagat la cuptor inainte de a pune umplutura peste, la acest aluat Dukan, asezam blatul de tarate, il modelam pe forma si imediat punem desupra si umplutura, trebuie nitica grija dar nu e foarte complicat si se baga la cuptor impreuna, se coc impreuna si arata foarte la final. O sa va demosntrez asta in curand cu niste poze. Sa ne fie de bine!
0044