contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Aniversare

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
2 anisori, pe 31 mai. O tarta mini, cu ciocolata si caramel si fructe, cirese si capsuni. 

Pentru aluat: 40 g faina, 25 g unt rece, 2 lg-te de iaurt gras. Aluatul se lasa 30 de minute la frigider, apoi se coace acoperit cu hartie de copt, peste care punem boabe de fasole/orez, ce aveti. 

Crema de ciocolata: 30 g ciocolata amaruie, topita pe baie de aburi cu 30 ml de smanatana dulce. Eu am pus si cativa stropi de esenta de menta. A stat la frigider cam o ora. In crema asta racita se incorporeaza lejer frisca batuta (la mana, desigur) din 50 de ml smantana dulce si un praf de zahar pudra vanilat. 

In crusta de tarta racita am pus un strat de caramel, apoi ciocolata spumoasa si am dat la frigider. Nu a apucat sa stea o ora, cu cat sta mai mult, cred ca-i mai bine. Apropos de caramel, daca vreodata se intampla sa nu fie tocmai omogen si sa para, asa, mai branzit, bagati mixerul vertical in dansul. Eu l-am cam dres pe-al meu :), straluce de cat e de fin. 






Ciresele nu-mi plac anul asta, capsunile parca-s mult mai gustoase. Cele de prin zona, zic, mici si uratele, dar extrem de gustoase. Ce vroiam sa zic, de fapt, e ca daca nu-mi faceam blogul asta, eram infinit mai proasta, culinar vorbind. Nici n-am cuvinte ca sa exprim :)). Asa ca, am castigat foarte mult, zic eu. Ma uit uneori prostita la oameni mari care nu stiu sa manance si nici nu vor sa invete. Am concluzionat ca daca nu-ti faci tu cu mana ta, nici nu ai sanse prea mari sa mananci decent, pentru ca s-ar putea sa nu stii ce-i bun pentru tine. Sau ce-i bun in general. Ma mai enerveaza gagicile astea care stramba din nas si n-ar pune mana sa faca, pentru ca efectiv n-au habar ce putin timp iti ia operatiunea x sau y si ce simplu e. Niste toante, niste fite, ce mai. (Pe masura ce imbatranesc, aleg sa tolerez mai putin :), asta e.) Mi se pare naspa, nasol, ridicol. Unele muieri au multe de invatat de la barbati, pornind de la strangerea aia banala de mana, datul de noroc. Foarte important gestul, esential, dupa parerea mea. Am deviat, desigur, asa ca va urez un uichend misto. Bunaciunizarea merge mai departe, evident.