contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Aperitiv De Gogosari - Poze

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
In aceasta toamna, la cererea familiei m-am incumetat sa fac din nou (nu de una singura ca aveam portie dubla de facut) aperitivul de gogsari. Nu ca n-ar fi delicios, dar contine otet si eu nu-l pot savura din plin.
Insa recent am aflat ca aceasta conserva de iarna are mai multe variante printre care una cu otetul indoit cu apa (de fapt 1/3 otet si 2/3 apa din cantitatea totala), iar alta nu are deloc otet, uneori nici ulei.

Dar sa va reamintesc reteta mea, pe care o postasem candva, la inceputurile acestui blog:
Ingrediente:  6 kg de gogoşari, 0,5 litri de ulei, 0,5 litri oţet de foarte bună calitate, 6 linguri de miere (sau zahăr), 6 linguriţe de boabe de muştar, 5-6 foi de dafin, o mână de boabe de enibahar, sare, câteva frunze de ţelină, 4-500 g bulion.
Gogosarii se spala, se curata de cotori si se clatesc bine sa nu ramana seminte pe ei, se taie fideluţă şi împreună cu toate ingredientele se pun la fiert într-o cratiţă largă pe foc potrivit, aprox. 30 de minute de când încep să clocotească. Daca doriti puteti sa lasati pe foc ceva mai mult timp, ca sa scada mai bine.
Imediat dupa ce ati inchis focul, puneti aperitivul la borcane, capsati si inveliti-le in pături. Acolo pot sta cca 1-2 zile, dupa care pot fi duse la camara.
Anul acesta am pus ceva mai multe condimente, inclusiv piper boabe si macinat, dupa cum se poate vedea si in poza de mai jos:

si inca o poza: