contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Biscuiti Cu Scortisoara, Ghimbir Si Ciocolata

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
In fiecare luna astept cu mare drag si emotie Provocarea secreta, proiect initiat de Ama :) Luna aceasta gazda ne-a fost Gabriela, care mi-a dat la rasfoit un blog Dulce sau Sarat :) Desi postarile de pe blog nu sunt chiar actuale, am ales sa fac niste biscuiti cu scortisoara, ghimbir si ciocolata, reteta care a fost preluata initial de la Ama :) Cum se mai leaga lucrurile astea...  Foarte buni au iesit biscuitii!!

Ingrediente:
100 g ciocolata amaruie
300 g faina
100 g unt 
150 g zahar
1 ou
1/2 plic praf de copt
1 lingurita cacao
1 lingurita ghimbir
1 varf lingurita scortisoara


Am amestecat toate ingredientele solide: faina, praf de copt, scortisoara, ghimbir, cacao. Ciocolata am taiat-o cu un cutit in bucati micute.
Untul la temperatura camerei l-am frecat cu zaharul, apoi am adaugat oul, iar faina a pus-o in ploaie. La inceput m-am folosit de o lingura de lemn, apoi am framantat usor cu mana. La final am pus si ciocolata tocata, amestecand usor.
Aluatul l-am pus intr-o folie si l-am dat la frigider pentru cca 1 ora.
Dupa perioada de odihna, aluatul l-am scos din frigider, am rupt bucati din el si am format bilute cat o perisoara, pe care le-am aplatizat cu mana.
Le-am pus intr-o tava tapetata cu hartie de copt, neunsa, si le-am dat la cuptorul preincalzit la 170 grade, pentru cca 10 minute, sau pana biscuitii au prins o culoare aramie, fara a se arde.
Sa va mai spun ca o mare parte dintre ei a disparut imediat cum am scos tava din cuptor?!
Foarte buni au fost!! 
Mie personal mi-au placut mai mult calzi... dar este doar o parare personala :)
Va invit la biscuiti!!