contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Bloggers Night Out @ The London Street Bakery

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

florin, monica, ana, mazi, lavinia, ana si catalina @bloggers' night out @the london street bakery. minus smaranda.
gazda: rachel sargent, chef reprofilat, cu pedigree de banker londonez.

vin alb, vin rosu: faurar.

paine cu sourdough, cu malai, cu seminte. o minune pentru care as veni in fuga din rahova pana in sisesti(i might do that btw :))) )


ulei de masline cu si fara zatar

pe jos, cateva dare de interjectii. am cules un "cea mai buna paine din bucuresti" si am bagat-o in buzunar.
pate de pui cu crusta de unt. bun, mai ales cu ciresele de la terrina de rata.

terrina de rata, porc si ficat de pasare, cu cirese murate si unt - cel mai bun aperitiv din ce-am incercat noi.

placinte de macrou afumat cu sos de hrean. bune, sarate, cer shpritz.

quiche cu legume si branza de capra. f bun, vi-l recomand. remarc aluatul usor sfarmicios de la quiche.

risotto cu sfecla si branza de capra. cremos cu gust puternic-placut de branza de capra domolit de un strop de..... n-ai ghicit: martini! preferatul serii printre meseni. reteta ne-a fost promisa pe blogul doamnei bucatar cat de curand.

placinta de carne de vita cu guiness. nu beau bere dupa vin, l-am sarit.

desert n-am vrut sa luam dar..... ai ghicit, am luat. pe diversitate, sa fie.
tarta cu migdale, sherry, dulceata de visine si inghetata de vanilie.

 sorbet de rodie. foarte racoritor.
 

tiramisu cu portocale caramelizate si amaretto

totul a fost stropit cu vin si o conversatie incantatoare cu o real lady chef care vrea sa foloseasca numai produse autohtone romanesti. grea misie in ziua de azi cand salata vine ambalata in punga din thailanda iar ceapa stie olandeza. 

spre final am invatat de la rachel "how to drink a proper tea".  una la mana este ceaiul, tare aromat si frumos mirositor. a doua la mana este  metoda: ceaiul se pune in ceainic si se lasa la infuzat, 


pui strop de lapte in cana iar apoi torni ceaiul. un englez adevarat n-ar pune zahar asa ca nici eu n-am pus. va marturisesc ca mi-a placut.


daca te duci la the london street bakery.... reformulez: trebuie sa te duci la the london street bakery sa incerci painea. trebuie sa mai stii ca meniul se schimba saptamanal si ca-l poti verifica pe site. fac si catering pentru pranz si sunt mari specialisti in produse de patiserie si cofetarie la comanda. poti vedea cate ceva la ana. 

foarte important: inauntru nu se fumeaza. o daaaa, exista si asa ceva! 


the london street bakery , str. 42 petre aurelian, complex green lake residence, bucuresti