contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Briose Cu Branza

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

 

 

Avem nevoie de urmatoarele ingrediente:
Pentru aluat:
-300 ml lapte
-1 cub drojdie de bere
-6 linguri ulei
-1 lingurita zahar
-putina sare
-oregano, busuioc (optional)(eu am pus condimente de pizza)..:)
Faina cat cuprinde..pentru a obtine un aluat elastic ,ce se dezlipeste de pe peretii vasului..aproximativ 500 gr..

Pentru Umplutura:
Aici puteti folosi ce fel de branza va place..eu am combinat vreo 3 feluri de branza
-200 gr branza telemea
-100 gr cascaval
-200 gr branza burduf Napolact
-marar (optional)
-1 ou pentru uns pe deasupra
-susan


Modul de preparare:
Se incalzeste laptele putin(doar caldut)...se pune cubul de drojdie in lapte impreuna cu zaharul,se amesteca bine,pana se dizolva drojdia..
Intr-un vas punem uleiul,condimentele,sarea..turnam laptele+drojdia....
Cernem faina si o adaugam treptat in vas...se framanta pana obtinem un aluat elastic..
Se acopera vasul cu o folie alimentara...lasand la dospit 1 ora..
Dam branza pe razatoare..
Daca aluatul este bine crescut..:))..formam briosele..nu stiu cat pot explica eu..o sa las imaginile..sa va spuna ele..cum ajung briosele, in forma..:)..Practic ..este aceeasi tehnica ca si la placinte..Se portioneaza aluatul in bucati mici egale,se intinde pe rand fiecare bucata..in  mijloc se pune branza..si adunam marginile spre centru..

In forma de muffins,se aseaza cu "adunatura" in jos..:)

Mi-au rezultat 22 bucati...,le-am lasat apoi sa mai dospeasca asa in forme,cam 30-40 minute..

Le-am uns cu ou batut...si am presarat susan..
Se dau la cuptor la foc moderat,pana se rumenesc frumos pe deasupra...
Ca sa dospeasca toate odata,si sa le coc toate odata..am folosit si formele de minitarte..:)
Asta este tot...:))

Articol recomandat de danasb.blogspot.com/