contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Brioşe Cu Ciocolată şi Cereale

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

 

- Ce-mi dai bun?
- Nimic.
- Nu avem nimic dulce în casă???
- Nu.
- Poate mai faci şi tu o prăjitură, ceva...
Ultima propoziţie era însoţită de atâta speranţă că nu m-am putut abţine şi iar m-am apucat de gătit la 8.30 seara. Brioşele urmau să fie simple, doar cu bobiţe de ciocolată. Surpriză, însă, nu mai aveam suficientă făină - am uitat că 1kg s-a dus dintr-un foc la pâinile cele rotunde şi umflate. Parcă era prea de tot să pun făină integrală.
Ce mă fac, ce mă fac? Mă fac inventatoare de reţete, că aşa se pare că-mi stă bine (aş vrea când mi se va picta portretul, pentru a rămâne mărturie generaţiilor viitoare, să fiu surprinsă într-unul dintre momentele astea de iluminare, eu pocnindu-mă peste frunte sau eu cu degetul indicând un bec din acelea stupide care-ţi spun că personajul a fost lovit de inspiraţie). N-am făină, dar tocmai ce am cumpărat cereale pentru micul dejun şi mi-aduc aminte că Raluca mi-a povestit cum le foloseşte ea la nişte prăjituri. Deci se poate, hai să-i dăm înainte.

 

Şi i-am dat bine mersi şi au ieşit "cele mai bune mufine pe care le-ai făcut vreodată" după cum au răsunat laudele prin casă.

 

 

Ingrediente pentru brioşe: 200g făină, 100g fulgi de ovăz, 100g zahăr, 3 ouă, 120 ml lapte, 1/3 pachet de unt, 1 măr, o lingură praf de copt, 1 lingură bicarbonat de sodiu, 3 linguri boabe de ciocolată neagră..
Ce-am făcut cu ele? Am urmat toate regulile despre care ţi-am povestit aici ca să obţin aluatul şi le-am copt 20 de minute la 180 de grade.
Ingrediente pentru glazură: 50g unt, 100g boabe de ciocolată.
Ce-am făcut cu ele? Le-am topit împreună întru-un castron la bain-marie (nu-mi vine a crede că folosesc acest cuvânt!).
Cea mai uşoară metodă de a glazura brioşele: după ce s-au răcit, iei câte una şi o mozoleşti cu partea superioară în glazură. Nu apeşi prea mult, doar o învărţi bine prin ciocolată şi o ridici brusc - ai şanse să se formeze şi un moţ sexy.

 

 

Tip: păstrează brioşele glazurate în frigider. Valabil numai în cazurile în care mai rămâne vreuna peste noapte.

Articol recomandat de sufletpentruhrana.blogspot.com