contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Briose Cu Iaurt Si Zmeura

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga


Made by Liana


O reteta foarte buna de briose am gasit pe capacul iaurtului Danone Nutriday, la o promotie de anul trecut.
Eu mi-am notat toate retetele si le-am aplicat pe rand, vezi Inghetata cu iaurt, zmeura si mure.
Ingrediente pentru briose:
100g unt,
3 oua,
150g zahar,
200g iaurt natural sau de fructe de padure,
300g faina,
1 plic de praf de copt,
200g zmeura.
Ingrediente pentru crema:
150g branza cu smantana,
100g zahar,
50g untul,
1 plic de praf de frisca(necesar 150ml lapte),
100g zmeura.
Mod de preparare
1.Ungi formele de briose cu unt si le tapetezi cu faina. Sau folosesti pur si simplu hartiute pentru briose, ca mine, si ai scapat ;-)
Zmeura o speli si o lasi la scurs.Eu am avut congelata.
2. Freci spuma untul ramas cu zaharul.

Adaugi treptat ouale,

iaurtul,

apoi restul de faina cernuta si praful de copt.
3. Umpli 2/3 din volumul formelor cu aceasta ompozitie. Asezi deasupra zmeura trecuta prin faina.

Coci briosele 25-30 de minute, la foc mijlociu in cuptorul preincalzit.
4.Cand se racesc le scoti din forme si prepari crema.
Aluatul e pentru 15 bucati, iar tavile mele au doar 12, astfel incat mi-am folosit formele de steluta, iepuras si inima:

Aici steluta gata:

si inimioara:

Pentru ele nu mi-a mai ramas crema de branza, am pus doar frisca si putin sirop de zmeura.
Pentru crema:
Branza se mixeaza impreuna cu untul moale, pana cand obtinem o crema pufoasa. Adaugam zaharul si frisca batuta cu 150 ml lapte, conform instructiunilor de pe plic. La sfarsit adaugam zmeura bine scursa

si amestecam.
Cu un pos cu varf stelat, ornam frumos briosele. Daca crema de branza e prea moale, punem mai putina frisca si eventual mai putem adauga branza pana cand compozitia ramane destul de ferma ca sa putem orna briosele.

O sectiune delicioasa:


Articol recomandat de pemasadinbucatarie.blogspot.com

Author:Liana10