contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Briose Cu Ricotta Si Cirese

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
     O alta reteta de sezon si imprumutata de la Stephanie este si cea de briose cu cirese si ricotta, care dupa gustul meu seamana un pic cu papanasul romanesc si merge de minune cu o cana de lapte batut rece.

     Ingrediente:
  • o cutie de branza ricotta (250g)
  • 2 oua mari
  • 240 ml de lapte batut
  • o lingura de extract de vanilie
  • o lingura de suc de lamaie
  • 60g unt topit si racit
  • 260g faina
  • 150g zahar
  • o lingurita si jumatate de praf de copt
  • un varf de cutit de bicarbonat de sodiu (1/8 dintr-o lingurita daca aveti masuri)
  • coaja de lamaie rasa
  • cam 400g cirese fara samburi (proaspete sau congelate, daca sunt congelate nu le decongelati)
     Cuptorul se preincalzeste si ce unge cu ulei si se tapeteaza cu faina o forma de 12 briose. Intr-un bol se mixeaza branza adaugand ouale unul cate unul. Apoi se adauga lapte batut, untul topit, vanilie, zeama de lamaie se mai amesteca un pic si apoi se pune deoparte.
     

     Intr-un alt vas se amesteca faina, zahar, praf de copt,  bicarbonat, sare si coaja de lamaie rasa.


     Se adauga mixul de ou si branza in cel de faina si se amesteca pana cand nu mai sunt cocoloase. Atentie! Nu amestecati prea repede sau mult timp pentru ca altfel aluatul se va intari in timpul coacerii. Cu o cupa de inghetata sau o lingura mai adanca se ia cate putin aluat si se pune in fiecare forma se adauga 3-4 cirese date un pic prin faina (faina absoarbe umiditatea si nu permite fructelor sa se lase pe fundul tavii/formei). 


     Se mai adauga cate o cupa de aluat si se intinde uniform cu ajutorul unei lingurite pentru a acoperi ciresele.


     Se da la cuptor circa 45-50 de minute la 180 grade sau pana cand s-au rumenit si o scobitoare introdusa in centru iese uscata. Se lasa sa se raceasca putin si apoi se scot din forme cu o spatula subtire din plastic si se lasa sa se raceasca complet pe un platou sau mai bine, pe un suport gen gratar.
     Sunt absolut superbe, micuta mea nu se mai putea satura. Sper sa incercati si voi sa imi spuneti parerea. S'aveti pofta!