contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Briose Super Pufoase Cu Mere

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga






Ingrediente:


un mar cat pumnul taiat cubulete


1praf de copt 


un paharel de 125 de gr. de iaurt Activia cu gust de vanilie sau oorce alt iaurt care va place poate fi si natural fara fructe


1/2 esenta vanilie de la Dr. Oetker


folosim ca masura paharelul de la iaurt mai departe, dar sa-l  umpleti cu urmatoarele ingrediente doar pana unde a fost iaurtul in el, dar nu plin pana la margini 


1/2 paharel de ulei


3 paharele de faina cernuta


3 oua


1 paharel de zahar tos


Mod de preparare:


Mixam ouale cu zaharul pana se tripleaza in volum , adaugam, iaurtul si mai mixam 2~3 minute, adaugam uleiul intr-o unda subtire cate putin, mixand in continou pana i-l incorporam pe tot. 

Adaugam esenta de vanilie si faina cernuta cu praful de copt in trei ture si o amestecam usor cu o lingura de lemn sau plastic pana o icorporam pe toata.


Turnam aceasta compozitie intr-o forma pentru briose cu 12 portii, se umple doar doua treimi din inaltimea formei, nu se umple toata pentru ca creste in timpul coacerei, forma pentru briose trebuie sa fie unsa cu unt si tapetata cu faina.


Peste briosele turnate punem cate o lingura de mere taiate cubulete si o dam la coptorul preaincalzit la 180 de grade Celsius, lasam sa se coaca 5 minute pe urma reducem focul la 165 de grade si mai lasam sa se coaca 30 de minute, pana se rumenesc putin pe deasupra.


Dupa ce s-au copt le lasam sa se raceasca putin si le scoatem pe un platou, le pudram cu pudra cu miros de vanilie de la Dr. Oetker.


In acesta compozitie se mai poate adauga si coaja rasa de la o lamaie,  impreuna cu faina, daca folositi coaja de portocala nu puneti de la o portocala intreaga pentru ca-i va da un gust amarui ceea ce nu este chiar placut, puneti doar de la 1/3 din coaja  portocalei, la fel puteti folosi diverse fructe in loc de mere.


Pofta mare si va garantez ca o sa va placa atat de mult incat o sa fiti gata sa le preparati de cate ori veti avea ocazia !


Articol recomandat de anastassiacafe.blogspot.com