contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Brownie

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

Acum câteva săptămâni a fost ziua de naştere a vecinei mele şi m-a rugat să-i fac eu o prăjitură. I-am făcut prăjitura cu morcovi pe care am descris-o în postarea trecută şi o prăjitură Brownie, asta fiind preferata ei. După ce-am citit mai mult de o duzină de reţete, m-am decis să iau reţeta de pe blogul lui Sheryl, "Crispy waffle", pe care am schimbat-o puţin. Astfel am făcut pentru prima dată Brownie, şi încă ce Brownie!

 IMG_5823

Brownie

Ingrediente:
220 gr. unt
220 gr. ciocolată amăruie
2 ouă
1 linguriţă sare
300 gr. zahăr
1 plic zahăr vanilat
120 gr. făină

Mod de preparare:

  • Se încălzeşte cuptorul la 180°C.
  • Într-o cratiţă se pune untul şi ciocolata la topit la temperatură mică, învârtind constant. Se ia cratiţa de pe aragaz şi se adaugă sarea, zahărul şi zahărul vanilat. Se lasă să se răcească.
  • Într-un castron se pun ouăle şi se bat puţin cu mixerul. Se adaugă apoi amestecul răcit de ciocolată. Se adaugă făina şi se amestecă bine cu o paletă.
  • Se pregăteşte o tavă de cuptor (a mea este de 35X25 cm), se unge cu unt şi se presară cu făină. Se toarnă compoziţia şi se uniformizează cu o paletă.
  • Se coace timp de vreo 30 de minute. Se poate verifica cu o scobitoare dacă prăjitura e coaptă. E bine ca prăjitura să nu se coacă până devine uscată. Se scoate prăjitura din cuptor şi se lasă să se răcească pe o planşetă şi nu în tavă, deoarece prăjitura va continua să se coacă şi apoi va deveni prea uscată.