contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Budinca De Gris

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

Pentru multi dintre voi budinca de gris a fost dulcele preferat in copilarie. Pentru mine insa, budinca este o noutate. Am incercat-o cu diverse sosuri si fructe, am degustat-o cu frisca si cu caramel, dar prefer budinca simpla si cat mai rece. Este mult mai aromata si parca seamana la gust cu laptele de pasare. Nu vi se pare?

Budinca de gris
Ingrediente:
  • 4 oua
  • 4+3 linguri zahar
  • 7 linguri gris
  • 500 ml lapte
  • 1 lingura esenta de vanilie
  • unt (~100g)
* ingrediente pentru 3-4 portii (in functie de marimea formelor)
Galbenusurile se freaca cu 4 linguri zahar. Cand pasta s-a deschis la culoare, se adauga grisul si se omogenizeaza. Apoi se adauga albusurile batute spuma, amestecand usor de jos in sus. Compozitia se toarna in formele unse bine cu unt - este indicat sa ramana bucatele de unt pe fundul si peretii vasului. Budinca se da la cuptor 20-30 de minute, la foc mare primele 5 minute, apoi mic, pana cand se rumeneste frumos. Atentie, nu deschideti usa cuptorului in primele 20 minute!
Intre timp se incalzeste laptele amestecat cu esenta de vanilie si restul de zahar. Incet, incet, pentru a-i da timp sa se absoarba, laptele fierbinte se toarna peste budinca. Ideal ar fi sa va coordonati astfel incat laptele sa clocoteasca atunci cand scoateti budinca din cuptor si sa-l turnati peste ea asa, fierbinte. Daca nu merge coordonarea, lasati budinca sa se raceasca cateva minute, abia pe urma turnati laptele.
Se lasa la racit. Budinca de gris se serveste simpla sau alaturi de dulceata ori sirop de fructe.



PS: daca reusiti sa scoateti budinca intreaga din forma, va rog sa imi spuneti si mie cum ati procedat :D
Si un pont de la mine: incercati si budinca de gris cu ciocolata a Zazuzei.