contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Bunatati La Racleta Tefal

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Made by Liana

Am particpat cu reteta Pui umplut cu clatite si carnati la concursul-maraton desfasurat pe siteul maratonulsafir din iunie pana in septembrie a.c. -cel mai lung concurs ever!!!-unde am castigat aceasta minunata racleta Tefal,

clasandu-ma in urma voturilor pe locul 17 din 22.
Nu va mai spun ce batalie si ce scandal a fost la sfarsit, ca asa se intampla la toate concursurile din Romania.
Important e ca am participat si...castigat ;-)
Daca tot am muncit aproape trei luni pentru acest aparat electric, mi-am zis sa-l pun de indata la treaba.
E un aparat minunat, care nu necesita ulei, ci doar cate o picatura se pune in fiecare cupa, care se sterge apoi cu un servetel. La fel am procedat si pentru gratarul de deasupra.
Pentru prima utilizare am folosit bacon, cascaval, ardei gras si 4 fileuri de somon.
In cele 6 cupe am pus cate o feie de bacon, apoi, peste ea, cate una de cascaval.

Pe gratar/grill am pus 4 fileuri de somon-asezonate cu condimente pentru peste si piper cu lamaie, cate o feliute de bacon si rondele de ardei gras.


Nu va mai spun cat de minunate au fost, dar cel mai tare a fost baconul cu cascaval-mortal!!!

In alta zi am zis sa fac niste oua ochiuri si omleta in cupe. Tot fara niciun strop de ulei, v-am zis.
Nu a stropit, nu a sarit, nu a pocnit, nu nimic! Si cel mai important: nu s-a lipit!!
In 3 cupe am facut oua ochiuri, in celelalte am facut cate o omleta dintr-un ou.

Deasupra, pe gratar am pus niste pulpite superioare de pui Deliciosul de Vaslui,

pe care le-am pregatit astfel: am facut un sos din 3 linguri de sos de soia, 1 lingura de vin alb dulce, 1 lingura de boia dulce, 1 lingura de ulei grecesc aromat,1 lingura de condimente pentru marinata iute de pui, putina sare, putin piper.
Am uns fiecare pulpita cu acest sos, le-am lasat la rece o ora, apoi le-am crestat pe fiecare in 3 si am pus cate un catel de usturoi in crestatura.


Nu vreti sa stiti cum au mirosit pe gratar!!! Innebunitor!
In 40 de minute au fost gata, ouale in 10 minute, deoarece inainte de a fi gata, am pus cate o feliuta de cascaval peste ele ;-)

Pulpitele au stropit fiindca sosul a fost mult, de aceea racleta se aseaza pe o suprafata neacoperita, deci fara fata de masa, musama etc.
Au fost atat de fragede si de gustoase, incat le-am dat gata pe loc, pe toate! ;-)))

Urmeaza sa fac clatite pe gratar, ca cica se poate...asa scrie in manualul cu instructiuni ;-)
Minunata racleta Tefal, buna la toate, desi initial chiar nu stiam ce sa gatesc la ea, inafara de cascaval, ca am auzit ca asta e obiceiul prin Elvetia, e un aparat minune care nu necesita ulei, deci mananci sanatos.
No', de-amu' stiu!
Multumesc inca o data Maratonul Safir!!