contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Burgeri Sau Sanwich-uri?

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

Recunosc, preciptat de rutina zilei si zgarcit la timp cum sunt, ma incumet uneori sa apuc o fastfudareala la nimereala, de cum imi taie calea mea zorita. In momentul infractiunii gastronomice, dar pana a fi trecut nemijlocit la fapta penala pentru gingasul meu organism, imi dau prea bine seama de framantarile de constiinta ulterioare si de eventualul disconfort digestiv. Nu este secret ca ce-i place gurii nu neaparat convine si stomaculului. Deaceea pentru a a comite cat mai rar astfel de crime si de a impaca in acelasi timp si oile bucale si baciul stomacal, deschid un slow fast food, pentru cam 30 de minute, acasa. Va prezint una din experiente.

Pentru 4 runde
200g carne de porc
250g carne de vita
2 catei de usturoi
1 ceapa mare
2 linguri de pesmeti (daca nu aveti, merge si o felie de paine)
1 ou de gaina
chimen praf
un amestec de piper
oreganno
busuioc uscat
sare
4 chifle potrivite, cu susan sau fara susan

Si se procedeaza meserias:
Carnea se da prin tocator dupa care se condimenteaza cu piper negru si chimen. Se infratesc intr-un bol si se lasa intr-o parte
burger

pana ne ocupam de restul.
burger

Ceapa am tocat-o cat mai marunt posibil. La fel am procedat si cu usturoiul. Nimeni nu va interzice sa puneti mai mult, daca va tine gustul.
burger

Acum, toate ingredientele se dau la bol si se condimenteaza cu sare, piper si ierburile uscate, iarasi, dupa gust.
burger

Dupa asta continutul vasului se amesteca bine, cu mana este cel mai comod. In general tot ce-am facut pana acum seamana foarte mult cu procesul de preparare a parjoalelor, pe care le facea mama.
Urmeaza partea festiva: din masa obtinuta, trebuie sa iasa patru “bulgari”, cam asa:
burger

Inainte de ai pune pe foc, i-am uns cu ulei ca sa nu se lipeasca de tigaie – asta in caz ca nu aveti tigaie cu strat anti aderent. In centru, daca observati, am facut niste adancituri – in caz contrar, la prajit parjoalele noastre se vor bomba si vor semana cu niste farfurii zburatoare.
burger

Prajeala: am incins tigaia, fara ulei. Daca aveti un gratar pe lemne, va pup in frunte. Turtele se prajesc pe ambele parti, de regula cate 5-6 minute pe fiecare parte trebuie s afie suficient, in dependenta de cat de gigantice au iesit.
burger

Cu partea carnoasa ne-am lamurit. Acum cu partea ierboasa. Aici va puteti da frau liber imaginatiei si gusturilor. Eu am folosit varza de pekin, salata, frunze de patrunjel cret, cascaval, felii de ceapa rosie, rosii si castraveti. Proportiile, la fel, le stabiliti singuri, dar asigurati-va mai intai ca burger-ul va incapea in gura.
burger

Acum, toate, le aranjati in straturi pe chiflele injumatatite, iar la mijloc puneti bunatatea de parjoala, inca aburind.
burger

Pana la urma, eu m-am pricopsit cu un gigant, care, pentru a aluneca mai usor pe gat, l-am impins cu un pahar de vin rosi sec.
burger

Va doresc sanatate si expozii salivare placute!