contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Calamari La Cuptor

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

O reteta rapida si delicioasa, pentru iubitorii fructelor de mare.
Astazi va prezint, inele de calamari/totano cu cartofi, la cuptor.
Ingrediente necesare:
  • 700 g calamari
  • 450 g cartofi
  • 100 ml ulei de masline
  • coaja rasa de la o lamiie
  • o legatura patrunjel
  • o jumate lingurita origano
  • sare
  • piper
  • pesmet
 Daca ati cumparat calamarii intregi, ii taiati ineluse, taiati si tentaculele si spalati bine. Eu i-am cumparat gata taiati, doar i-am spalat si am eliminat pielita, cine consuma calamari stie despre ce e vorba. 
Inelusele le-am taiat in 2-3 bucati, depinde de marimea lor, si-i lasam sa se scurga bine de apa intr-o strecuratoare, eu in cea pentru scurs pastele. Intr-un castronel am pus 70 ml de ulei, patrunjelul spalat si taiat marunt, origano, un pic de sare, piper si coaja de lamiie, amestecam bine ingredientele, apoi punem si calamarii in castron si amestecam bine. 
Separat, curatim cartofii, ii taiem felii grosute, nu pai, ii fierbem al dente in apa clocotita, cca 5 minute. Scurgem cartofii de apa, ii asezam pe o farfurie, presaram un pic de sare si stropim cu ulei. 
Intr-o tava yena, am asezat jumatate din cartofi, apoi jumatate din cantitatea de calamari, din nou cartofi si la sfirsit toti calamarii cu tot sosul. Presaram pesmet deasupra si stropim cu foarte putin ulei si dam tava in cuptorul preincalzit la 200 de grade, timp de 20 de minute, apoi inca 5 minute griliem ca sa se rumeneasca frumos.
Scoatem din cuptor si purtam tava la masa, servim alaturi de piine proaspata si-un pahar de vin alb (eu rosu, ca-mi place mai mult).
Pofta buna !