contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Calzone Reteta Lui Gennaro

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Cine il stie pe Jamie il stie si pe Gennaro, batranelul haios care gateste cele mai bune retete iatlienesti.Sincera sa fiu nu am mancat niciodata calzone si nu prea stiu daca ar trebui sa fie mari sau mici. Mie mi-au iesit mai mari, dar asa mergeau mai bine cu umplutura.

Ingrediente
- o portie de aluat de baza 
- o ceapa, decojita si taiata mare
- 3 catei de usturoi, decojiti si taiati marunt
- o vanata tocata mare
- 2 dovlecei mici, tocati marunt
- 2*400 g rosii in conserva
- sare, piper
- o legatura mare busuioc
- 2 bulgari mozzarella
Mod de preparare
1. Intr-o tigaie cu putin ulei de masline, prajiti la foc iute ceapa, usturoiul si vanata. Dupa 4 minute adaugati dovleceii si amestecati in continuu. Dupa inca 5 minute adaugati rosiile. Aduceti la punctul de fierbere si lasati pe foc mic timp de o ora, amestecand din cand in cand.


2. O data ce capata o consistenta groasa, luati de pe foc si asezonati cu sare si piper. Cand s-a racit complet adaugati frunzele de busuioc rupte din mana. In timp ce umplutura este pe foc faceti aluatul dupa reteta din link.


3. Dupa prima dospire impartiti aluatul in mingi si intindeti-le in forme ovale. Puneti doua linguri de umplutura in mijloc si o bucatica de mozzarella. Inchideti capetele prin rasucire si asezati-le pe o tava mare, tapetata cu hartie de copt.

4. Lasati-le sa creasca 5 minute, apoi crestati-le usor si presarati-le cu putina faina, pentru un aspect rustic. Dati-le la cuptorul preincalzit la 180 C pentru 20-25 minute. Lasati-le sa se racesca si serviti-le ca aperitiv sau fel principal.
comentarii