contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Cannelloni Emiliani Cu Ricotta Si Spanac

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Toata copilaria mea, bunica, la vremea spanacului, imi facea budinca de clatite cu spanac si smantana. Atata budinca am mancat ca nu puteam sa o mai sufar :) Si saraca se chinuia sa faca zeci de clatite, sa le aranjeze frumos randuri randuri, sa imparta uniform spanacul proaspat calit in unt si ce-o mai fi pus ea in el ca n-am intrebat-o niciodata reteta, atat de tare credeam ca n-o sa mai mananc vreodata. 
Si asa ajung eu zilele trecute in fata raftului cu paste si vad frumusetile astea de cannelloni, niste tuburi maricele numai bune de umplut. Nici nu-mi trecea prin cap ca o sa descopar in reteta de pe spatele cutiei gustul budincii bunicii si nici ca o sa imi placa atat de tare ca sa nu ma pot opri din mancat. 
Asa ca va invit la o portie dar numai una, nu se da bis :)

P1070535 

Ingrediente: 
 (am modificat usor cantitatile, am pus mai mult spanac si mai putin branza)
1 cutie cannelloni emiliani
1 punga de 250g spanac congelat 
250g ricotta
1/2 ceapa taiata fin
unt
sare, piper
parmezan ras

P1070539


Pentru bechamel:
1,2 litri lapte
60g unt
60g faina
sare
nucsoara

P1070531

Preparare:
Se prepara intai bechamelul: se topeste untul intr-un vas, se adauga faina si se amesteca energic, lundu-se de pe foc. Se pune laptele cald cate putin, pana cand se desface sosul.  Se pune din nou pe foc si se aduce la punctul de fierbere, adaugand si nucsoara. Se lasa deoparte. S-ar putea sa vi se para mult lichid dar pastele nu se fierb inainte asa ca au nevoie de lichid.
Se prepara spanacul: se decongeleaza, se caleste in unt ceapa, se adauga si spanacul, se pune ricotta si apoi se amesteca bine de cateva ori. Se sareaza si pipereaza. Se presara parmezan ras.
Intr-o tava incapatoare si destul de inalta se pune un strat subtire de bechamel care se intinde bine pe tot fundul tavii si apoi se aranjeaza pastele umplute cu spanac intr-un strat. Se toarna bechamel pana le acopera si se mai pune un strat de paste care se acopera cu restul de bechamel. Daca aveti tava suficient de mare, e mai bine sa le asezati intr-un singur strat.
Se presara parmezan si se baga la cuptor aprox. 30 minute. Cand sunt gata, se lasa 10 minute sa se odihneasca inainte de a le servi. Sunt delicioase si a doua zi, cand se intaresc in frigider si se taie mai bine, evident reincalzite apoi.

Pofta buna!