contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Caramel Aromat De Portocale

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Vin azi cu idee delicioasa, potrivita pentru un cadou de Craciun home made: caramel de portocale. In mintea mea nu exista Craciun fara portocale, asta-i sigur! Iar carameul asta nu face decat sa concentreze aroma portocalelor sa sa o faca disponibila pentru fursecuri, clatite si cate si mai cate. Eu m-am gandit ca ar merge de minune in vinul fiert, iar daca il ambalam in borcanele dragute (gasiti la IKEA la preturi foarte rezonabile) poate fi un dar minunat pentri prietenii gurmanzi.

Ingrediente:
700 ml suc de portocale proaspat stors
650 g zahar
coaja de la o portocala
un baton de scortisoara, anason, cardamom, cuisoare
Preparare:
Va recomand ca inainte sa stoarceti portocalele sa le spalati bine si sa le curatati coaja pentru a o confia. Amestecam sucul su zaharul si fierbem la foc mic aproape 2 aore, pana se ingroasa si se caramelizeaza. In ultimele 10 minute de fiert adaugam si coaja de portocala si condimentele.
Lasam caramelul sa se raceasca un pic apoi il turnam in borcane curate pe care le inchidem etans. Se pastreaza foarte bine in frigider.
Eu am ambalat frumos doua borcanele si le-am facut cadou Andreei si lui Bogdan.

Reteta inspirata de aici.