contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Caserola Cu Pui, 2

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

Prima dată am făcut o rețetă luată de pe net, dintr-un forum rusesc. Era aceasta: caserola-cu-pui-varianta-1.
Zilele trecute am bucătărit o variantă proprie și, într-un viitor nu știu cât de apropiat, voi mai bucătări o variantă, apropiată de prima.

Așadar am avut nevoie de: un piept de pui, o pungă cu legume mixte, o pungă de aluat foietaj din comerț, o ceapă (eu am pus uscată, dar se poate pune și ceapă verde, o legătură), sare, piper, verdeață, ulei de măsline.
Foietajul l-am împărțit în două și am tapetat o tavă de unică folosință cu puțin ulei apoi cu prima jumătate din aluat. Apoi am pus legumele din pungă, carnea de pui tăiată fâșii subțiri și scurte, ceapa tăiată rondele, am dat sare și piper și am stropit iarăși cu puțin ulei de măsline, după care am acoperit totul cu cealaltă jumătate de foaie de aluat. Dacă doriți, puteți adăuga verdeața tocată în umplutură, mie îmi place proaspătă, și am pus verdeața în farfurie, la servire.
Caserola am dat-o la cuptor cca 35-40 de minute la foc potrivit. Am scos-o când aluatul s-a rumenit foarte puțin și a devenit auriu.

Am servit o porție dublă, caldă, în loc de felul doi, dar se poate mânca și rece, ca aperitiv și chiar ca pachețel la școală pt elevi.

Poftă bună!