contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Ce Stim Despre Implanturile Dentare

articol scris de lili blog liligospodini.blogspot.com

Trash |   2015-06-24 09:58:00 |  adauga la lista ta de articole favorite
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
     
      Caria dentară este un accident care apare după erupţia dinţilor în rezultatul contactului direct al alimentelor cu suprafaţa dintelui, rolul principal revine hidraţilor de carbon (zahărului) şi ca atare, un efort profilactic eficient trebuie îndreptat în această direcţie.   Profilaxiea cariei dentare urmăreşte asigurarea stării de sănătate a cavităţii bucale şi cuprinde un complex de metode care duc la creşterea rezistenţei ţesuturilor dure dentare şi combaterea factorilor agresori cariogeni.

        Daca nu ne straduim sa asiguram sanatate cavitatii bucale, va trebui sa mergem la un cabinet stomatologic si sa apelam la implanturi dentare.
Implantul dentar este o interventie chirurgicala prin care se introduce un radacina artificiala  pentru un dinte nou sub forma unei piese de titan pe arcada dentara. Implantul dentar functioneaza imitind structura dintelui natural. Implanturile dentare pot fi cea mai buna solutie pentru lipsa dintilor. Acestea arata si se simt exact ca si dintii naturali. Din moment ce implanturile dentare se integreaza in structura osoasa proprie, pot preveni resorbtia osoasa si retragerea gingiei. Mai exact, un implant dentar este o radacina artificiala plasata in mandibula sau maxilar pentru a sustine o coroana sau o punte dentara.

     Candidatul ideal pentru un implant dentar are o stare generala si orala buna. Este necesar ca osul maxilar sa fie sanatos, sa aiba o calitate si cantitate suficienta pentru insertia implanturilor. Cei mai buni candidati au gingii sanatoase si nu sufera de boala parodontala. Fumatul incetineste vindecarea dar nu este o contraindicatie absoluta. Implanturile dentare sunt conectate de gingia si osul din gura.                  Printr-un simplu consultputem sa determinam daca sunteti un candidat potrivit pentru o astfel de interventie.
             Eu sunt foarte bucuroasa ca inca nu am probleme cu dantura. :)
           Problema care apare in tratamentul prin implanturi este igiena deficitara a pacientilor. Un pacient purtator de implant dentar trebuie sa stie ca pastrarea implantului in gura depinde exclusiv de curatarea gingiei din jurul implantului. De asemeni un pacient purtator de implante trebuie obligatoriu sa vina o data la 6 luni la medicul stomatolog pt evaluarea periodica a acestora si pt igienizare. As vrea sa retineti ca nepasarea pacientilor in igiena bucala este principala cauza in complicatiile care apar in timp la implantele dentare.
Sa nu uitam ca putem avea si cateva avantaje, cum ar fi:
- Estetica
- Permanenta si fiabilitate
- Confortabilitate
- Ajuta la pastrarea sanatatii dintilor
- Economie