contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Cea Mai Tare Salată De Roșii ....

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

Atât de simplă acestă salată încât iți vine să râzi ... Dar este incredibilă,  merită să o încercați ... 
Omul meu nu prea se dă în vânt după roșii dar reacția de pe fața lui a fost priceless. Noi am servit această salată ca fel în sine deoarece este absolut delicioasă, e fantastică. Și am adăugat lângă niște bucăți de mozzarella, câteva felii de prosciutto crudo și pâine prăjită cu cardamon și am obținut " the best lunch EVER !"
Ca să obțineți salata de care vă vorbesc faceți rost de roșii de țară, de toate felurile și culorile și de niște oregano uscat bio (ăsta are o aromă grozavă) în cazul în care nu-l aveți din producție proprie.

Așadar am folosit:
  • roșii, multe și de diferite sortimente, culori și soiuri
  • sare de mare și piper proaspăt râșnit
  • oțet balsamic de Modena
  • ulei de măsline extravirgin
  • oregano uscat bio
  • 1cățel de usturoi trecut prin răzătoare
  • opțional adică doar dacă e musai - 1 ardei mic și iute, tăiat și tocat mărunt

Întâi am spălat roșiile și le-am tăiat după cum m-a tăiat capul: alea mici în jumătăți, iară alea mai mari în sferturi sau inegal. Am pus toate roșiile într-o sită și am adăugat peste ele multă sare de mare. ȘI când zic multă nu glumesc. Nu vă fie teamă că vor fi prea sărate, nici vorba, ba chiar vor fi extrem de dulci contrar așteptărilor. Am lăsat roșiile mele sărate în sita vreo 15 minute până s-a scurs din ele o groază de suc.

Am aruncat sucul și am mutat roșiile într-un bol. Am adăugat peste cam un vârf de cuțit de oregano uscat și câteva frunze de busuioc proaspăt.
Cât timp roșiile mele au stat cuminți în sită am pregătit sosul pentru salata mea. Conform sursei este nevoie de 3 părți ulei, 1 parte oțet și cățelul de usturoiul trecut prin răzătoare. Aici dacă doriți adăugați ardeiul iute tocat mărunt. Eu nu am dorit :) deoarece am sperat că poate vor gusta și copiii..

Am stropit roșiile cu acest minunat sos și am servit-o frumos aranjată pe o farfurie, lângă niște mozzarella, prosciutto crudo și pâine prăjită.

Acuma că am mâncat bine va urez un week-end plăcut !!!


Mulţumesc pentru vizită !!!!