contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Ceafa De Porc Marinata Cu Coca Cola

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

Si cu altele, precis au facut si altii, mie ideea mi-a venit abrupt pentru ca plimbam de colo-colo o sticla de Coca Cola. Daca a iesit misto? Da.

porc coca cola

Am avut trei feliute de ceafa de porc dintr-o caserola si ieri, am pus una, asa, ca la tara, la foc mic, in untura. Atata apa au porcii astia in ei ca s-a facut miiica, miiica de tot.

Slide2

De aceea am recurs la marinata (si inca nu am terminat cu ea ca mai am o felie, mai studiem).

Dar mai inainte, sa urmarim biodiversitatea ciorilor, prima care face plaja fix pe masina vecinului care nu suporta pisicile.

Slide3

Si a doua bronzata care cerseste prajitura cu prune.

Slide4

Cum ce prajitura cu prune? Asta:

Slide5

A fost prietena Doina pe la mine, aveam niste prune si zic, hai facem amandoua ca merge repede, nu exagerez, in sapte minute (cat se fumeaza o tigara), la patru maini, cu toata ciondaneala de cantitati si ustensile, prajitura a fost la cuptor si vasele spalate. Si da, la cantitati a avut ea dreptate, deci jos palaria. Aluatul e de pandispan cu niste vanilie, nimic sa merite dat ca reteta ca sigur stiti toti sa faceti. A iesit pufoasa (fara adaosuri, gen praf de copt si balarii).

Slide6

Si ca sa nu uitam de starea vremii, da, vine iar canicula.

Slide7

Acum revenim si la reteta, peste feliile de porc am pus asa: putina sare, piper, sos soia, tabasco, sos de stridie, ulei de susan. Am acoperit cu cola, am amestecat bine si am lasat la rece cam doua ore.

Am pus carnea in punga, i-am dat la cap, apoi am pus-o pe gratarul incins.

Slide8

Bai, e buna, s-a caramelizat, fragezit, nici o vaga idee de gust de cola (ceea ce era si firesc).

Garnitura e de pilaf, ce am mai pus pe langa carne pe gratar si sos de usturoi amestecat cu fasolea batuta de ieri.

Slide9

Felia ramasa o las pana maine sa vad cum evolueaza (ca fragezime) si o sa reduc si sosul, sa vedem cum iese. Momentan combinatia mi se pare misto foc (ma gandeam sa ii pun si usturoi, dar nu merita).

O bucatica de colesterol care ne va duce in raiul colesteroalelor:

Slide10

Inutil sa va spun ca marinata merge la orice fel de carne, nu doar porc. Acum, citind atatea legende legate de cola ma gandesc, daca pana maine imi dispare friptura? Deci e cu va urma :D

rororo