contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Chec Cu Portocale Si Migdale

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Un chec aromat numai bun de weekend.(Sursa Avantaje)

Ingrediente
- 175 g unt
- 175 g zahar
- 3 oua
- 125 g faina, cu un praf de copt
- 100 g migdale macinate
- coaja rasa de la o portocala
Glazura
- 1 1/2 lingura suc de portocale
- coaja de portocale
- 100 g zahar pudra
Mod de preparare
1. Incingeti cuptorul la 180 C. Tapeteaza o forma de chec cu unt si faina. Mixati untul moale cu zahar, pana devine cremos. Adaugati ouale pe rand si mixati bine dupa fiecare. Cerneti faina cu praf de copt si amestecati-o cu migdalele macinate. Incorporati la aluat impreuna cu coaja de portocale, amestecand cu o lingura de lemn sau o spatula de silicon.
2. Dati la cuptor pentru 50 de minute, iar daca incepe sa se rumeneasca prea tare deasupra, acoperiti cu folie de aluminiu. Verificati cu scobitoarea, iar cand este facut scoateti-l si lasati-l sa se raceasca complet. Pregatiti glazura amestecand zaharul cu suc de portocale si turnati deasupra checului. Ornati cu carlionti din coaja de portocala. Serviti alaturi de un ceai aromat la micul dejun.
comentarii