contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Chec Din Albușuri Cu Vișine…

articol scris de papalaile blog

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

Ei, ce să vezi, acum că m-am pornit nu mai vreau să mă opresc :D Aveam în congelator niște albușuri și niște vișine și m-am gândit să le combin la un chec să meargă numai bine lângă o ceașcă de ceai, în cazul meu a fost de măceșe.

N-am fost niciodată până acum la petrecerile cu ceai de la Emily de pe blog, așa că am zis să recuperez, asta și pentru că luna mai e luna mea preferată :) Am pregătit deja biscuiții ăștia minunați și sper eu să mai reușesc un ceva bun și mâine.

Am dezghețat de cu o zi înainte albușurile din congelator. N-aș putea să jur dar, cred ca au fost vreo 7. Atenție, albușurile trebuie să fie la temperatura camerei, nu reci din frigider. Vișinele au fost vreo 200 gr, poate mai puține că am mai ciugulit din ele. Zahăr pudră am folosit 200 gr. Am mai avut 175 gr făină, un plic praf de copt și o jumătate de baton de vanilie.

Later edit: Of, Doamne, uitucă mai sunt! Am uitat să-l pun în poză, am uitat și să scriu de el. Am mai folosit și 50 ml ulei.

Am bătut albușurile spumă cu un praf de sare, apoi treptat am adăugat zahărul pudră și semințele batonului de vanilie. Când am terminat și albușurile stateau acum țepene am adăugat mai întâi uleiul apoi făina cu praful de copt și am amestecat cu grijă cu ajutorul unei spatule. Aveți grijă la această operațiune.

Compoziția am așezat-o într-o forma de cozonac în care am pus înainte foaie de copt. Am încins cuptorul la 180 de grade și cât am așteptat am amestecat vișinele cu un pic de zahar pudră. Vișinele le-am scurs cât am putut mai bine de zeamă înainte, apoi amestecate cu zahăr le-am pus peste compoziție.

La cuptor l-am ținut 40 de minte. Puteți face testul cu scobitoarea.

Eu n-am prea avut timp să-l las să se răcească pentru că mă grăbeam să-l pozez și plec cu parte din el în vizită.

Am adus la tea-party și o carte. Jane Eyre a lui  Charlotte Brontë. Ce carte mai potriviă pentru așa o ocazie specială?

În speranță că și mâine am să reușesc să vă aduc ceva bun la ceai vă urez acum o seară frumoasă!


Filed under: Deserturi..., Retetele mele... Tagged: albusuri, baton de vanilie, ceai, ceai de macese, chec, chec din albusuri, chec din albusuri cu visine, faina, pastaie de vanilie, petrecere cu ceai, praf de copt, tea-party, visine, zahar pudra