contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Cheesecake Cu Cirese

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga


Cate cirese pot incapea intr-un cheesecake? Cam cate vreau eu! :P. Deci sa nu ma intrebati cam cate, ca nu va pot spune cu exactitate. Stiu doar ca am pus indeajuns cat sa imi convina mie :). 
M-am gandit eu ca nu poate trece sezonul cireselor si anul acesta fara ca eu sa fac un cheesecake cu cirese. Si pentru ca in ceilalti ani am tot ratat momentul sa postez reteta, anul acesta mi-am luat inima in dinti si am zis ca prepar unul special ca sa il pun aici pe blog :). Asa ca iata-l! 


Am facut un cheesecake mic, de 20 cm pentru ca nu are cine sa il manance la noi acasa, dar voi, daca vreti unul mai mare, de 24 cm, sa zicem, dublati cantitatile. 

Ingrediente cheesecake 20 cm:

pentru blat:
150 g biscuiti petite beurre
100 g unt topit
2 linguri cacao

pentru umplutura:

250 g mascarpone
250 g branza grasa de vaci nesarata
150 g smantana acra 30% grasime
200 ml smantana lichida pentru frisca
15 g gelatina granule
100 g zahar pudra
2 lingurite zahar vanilat
150 g cirese fara samburi

pentru topping:
100 g cirese fara samburi
70 ml apa
100g zahar
1 lingura amidon
1 lingurita zahar vanilat


Pentru blat, maruntiti bine biscuitii cu ajutorul unui blender, adaugati cacaoa si untul topit. Amestecati totul in blender pana obtineti o masa nisipoasa. Varsati continutul intr-o tava de tort cu inel detasabil si presati amestecul bine pana ce formati un blat compact. Dati blatul la frigider pentru 10-15 minute. 

Intre timp preparati umplutura: hidratati gelatina intr-un castron in 4 linguri de apa. Intr-un castron mare mixati crema mascarpone, branza de vaci, smantana acra, zaharul pudra si zaharul vanilat. 
Topiti gelatina din castron la microunde pentru 15 secunde, adaugati 3 linguri din compozitia de branza si amestecati energic cu ajutorul unui tel. Puneti compozitia de branza si gelatina peste cea din castronul mare si incorporati repede. 


Separat, mixati frisca lichida pana obtineti o frisca pufoasa, incorporati in crema de branza. Turnati o parte de compozitie peste blatul de biscuiti, adaugati din loc in loc o parte din ciresele taiate jumatati, puneti si restul de crema de branza, si din nou cirese taiate bucati. 
Dati cheesecake la frigider pentru 4-5 ore, sau cel mai bine peste noapte. 



Pentru topping: intr-o craticioara puneti ciresele impreuna cu zaharul si apa si lasati sa fiarba pentru 10-15 minute pana ce ciresele se inmoaie si formeaza un sos. Intr-un castronel adaugati 2 linguri de apa impreuna cu amidonul, amestecati bine si turnati in fir subtire peste ciresele din craticioara. 
Mai lasati pe foc cateva secunde pana ce sosul se ingroasa. Luati craticioara de pe foc, adaugati zaharul vanilat, amestecati si lasati sa se raceasca la temperatura camerei. 
Scoateti cheesecake de la frigider, inlaturati inelul de tort, transferati cheesecake pe platoul de servit. Pe deasupra puneti topping-ul de cirese si ornati cu jumatati de cirese proaspete.


Taiati felii mari si serviti alaturi de prieteni :). Enjoy!