contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Chiftele De Linte La Cuptor

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Sunt foarte satioase, se pot manca si daca tineti vreun regim or smth, zic eu. Am amestecat 270 g linte fiarta, bine scursa si pasata cu furculita cu o jumatate de ceapa tocata fin, un morcov si un catel de usturoi dati pe razatoare, 1 ou, o lingurita de ulei si o lingura rasa de pesmet; condimente, verdeturi, la alegerea fiecaruia. Chiftelele le-am copt impreuna cu jumatatea de ceapa ramasa. Ar fi trebuit sa le tavalesc prin malai, dar pentru ca le pusesem deja in tava, am presarat putin malai peste ele si peste ceapa si am stropit totul cu foarte putin ulei. Si cam atat. Eu am avut un sos improvizat, adica pasta de ardei pusa la borcan in vara, amestecata cu usturoi si o salata de varza din aia simpla, doar cu ulei, otet, sare si piper. Cea mai buna, da. Sigur ca merg chiftelele si cu salata de varza murata.



Btw, pentru cine mai tine minte asa-zisul meu regim, s-a dat la fund incepand cu revelionul. Pana atunci, slabisem 3 kg mancand misto si destept, de Craciun, totul ok, echilibru, iar de le rev incolo, pur si simplu am inceput sa mananc mult. Nu neaparat porcarii, ci mult, din toate. Si uite asa, declinul. Acuma ma gandesc sa-mi intocmesc un plan, cat de cat. Ca am foietat destul, ma gandesc :). 

Si, pentru ca mi-a placut, un clasic din week-end, ca la gradinita: pireu cu ficat si varza acra din otet. Ma rog, aproape ca la gradi. Pireul e din cartofi si conopida, cu unt, lapte si smantana dulce si ficatul e prajit in untura de gasca (eu prajesc extrem de rar, dar e mai bine asa) si atat. Fara ceapa si usturoi, asa l-am vrut. Am pus niste usturoi proaspat peste el cand a fost gata si tot atunci l-am si sarat. O fost excelent!