contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Cină în Familie

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

 

Nu am fost acasă în ultimele trei săptămâni, motiv pentru care nu am mai combinat nimic în bucătărie. Am colindat pe vulcani, insule pustii, râuri şi lacuri din Sumatra. Am învăţat despre oameni, mâncare, muzică, animale şi natură mai mult decât în ultimii doi ani la un loc. Mai ales despre mâncare o să povestesc când termin de prelucrat fotografiile. Până acolo, însă, raportez că am inaugurat masa din căsuţa nouă.
Diana, Elena şi Laurenţiu sunt familia noastră din Chiang Mai. Ei ne-au ajutat să ne mutăm, să ne găsim casă, să ne orientăm. Până apar ocaziile în care să ne luăm revanşa cu adevărat, i-am invitat la cină aseară. Masă mare cu aperitiv, fel principal şi desert. Cum m-am priceput şi eu mai bine.
Am început cu brânzica de casă. O parte am combinat-o cu smântână, alta cu mărar şi ardei gras. Sună banal, dar aici unde brânza de vaci nu se găseşte pe toate drumurile, să o incluzi la aperitiv e chiar nebunie culinară.
Tot la aperitiv am avut pastă de ciuperci cu maioneză şi usturoi. Adică am opărit ciupercile, le-am tocat mărunt, le-am amestecat cu maioneza creaţie proprie şi am băgat totul la blender. A fost super-super bună, hitul serii. A fost, că acum nici mirosul nu se mai zăreşte.
Am continuat cu pui şi cartofi la cuptor acompaniaţi de o salată sănătoasă cu de toate. Cartofii i-am tăiat felii şi i-am aşezat ca pe o salteluţă în tavă - peste ei au dormit pieptul şi pulpele învelite cu mirodenii: sare, piper, chilli uscat şi oregano. Şmecheria a venit cu ultimul strat - ceapă tăiată subţire, macerată jumătate de oră în zeamă de lime, ulei de măsline şi sare.
La desert, surpriză mare: brioşe! :-). Am modificat reţeta, însă - am pus miere şi fulgi de ciocolată. Yum, yum.

 

Un singur dezavantaj are dining-ul: nu are lumina bună de poze.
În rest, masă imensă, scaune comode. Plus că se curăţă uşor.

 


 

 

După ce au plecat invitaţii, ne-am aşezat la o şuetă şi am adormit.

Foto: Brăduţ Florescu.


Articol recomandat de sufletpentruhrana.blogspot.com