contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Ciocolata De Casa Cu Alune De Padure

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga


Made by Liana



Ciocohoolici din toate tarile, veniti la mine, veniti (pe) la masa mea !!! ;-))))
V-am facut o ciocolata betoooon! Dupa o reteta din revista Click pentru femei/Capitolul 125.
Ingrediente:
500g ciocolata amaruie rasa,
400ml lapte condensat,
1 praf de sare,
100g alune de padure,
2 lingurite esenta de vanilie.

Mod de preparare:
1. Se amesteca ciocolata rasa - eu am pus-o la topit pe bain-marie

ca nu era sa stau toata noaptea sa rad juma'de kil de cioco-nu de alta, dar imi parea rau de ciocolata care mi se topea pe maini si trebuia sa ma spal :((- cu laptele condensat si praful de sare si se topeste la foc mic, amestecand continuu.
Laptele condensat l-am primit din Spania, ca la noi in Timisoara nu am gasit niciunde. De tuburile de la Kaufland de capsuni, nu vreau sa aud.:P
2. Cand s-a omogenizat compozitia, se ia vasul de pe foc, se adauga nucile-asa era in revista, eu am pus alune

-pe care inainte le-am tras intr-o tigaie fara ulei,

atat cat sa prinda putina culoare si sa se decojeasca bine- si esenta de vanilie-eu am pus de rom.
Se toarna ciocolata intr-o tavita-eu am pus intr-una de chec- imbracata cu folie de plastic. Se lasa la racit minimum doua ore ca sa se intareasca.
Dupa ce s-a racit, am taiat felii groase, din care am taiat cuburi.
Mmmm-dupa o gura din ciocolata asta densa, neagra, onctuoasa si fina, a urmat un maraton...;-)



O nebunie de ciocolata, credeti-ma, te face sa ucizi pentru o bucatica!


Articol recomandat de pemasadinbucatarie.blogspot.com

Author:Liana10