contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Ciorba De Perisoare Cu Zeama De Varza

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

 

 

 

STA50468-0

 

 

1,200kg carne de porc tocata

1 ceapa pentru ciorba

1 ceapa mare pentru perisoare

2 morcovi

1 telina mijlocie

2 pumni de orez pentru ciorba

2 pumni si jumatate de orez pentru perisoare

1 ou pentru perisoare

2 linguri cu varf de faina pentru perisoare

sare pentru perisoare

piper pentru perisoare

2 linguri cu varf de pasta de ardei

 suc de rosii (fiecare isi pune cat doreste)

zeama de varza (fiecare isi pune in functie de cate de acra o vrea)

leustean (eu am leustean uscat)

 

 

STA50408-1

 

 

Se pregatesc intai perisoarele astfel: se pune in carnea tocata sare, piper, un ou, 2 linguri cu varf de faina, 2 pumni si jumatate de orez, ceapa data prin razatoarea mica si se amesteca bine.

STA50441-2

Apoi se fac perisoarele cu mana unsa cu ulei (am uitat sa le pozez-aveam musafiri). Dupa ce am terminat cu perisoarele ne apucam de zarzavat. Curatam ceapa, morcovii si telina, ceapa o tocam, iar morcovii si telina le dam prin razatoarea cu gauri mici. Intr-o oala punem putin ulei si calim putin zarzavatul.

STA50444-3

Turnam 2,5 l de apa si lasam sa fiarba cam 20 de minute dupa care punem cele 2 linguri de pasta de ardei si cei 2 pumni de orez. Lasam 10 minute si punem perisoarele pe care le lasam sa fiarba o jumatate de ora.

STA50450-4

Apoi punem bulionul si mai lasam vreo 5 minute. Intre timp daca mai este nevoie mai adaugam apa calda. Punem zeama de varza fiarta si spumuita si cand clocoteste o stingem si punem leusteanul.

STA50459-5