contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Ciorba Radauteana

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

reteta din Tara Bucatelor
by Alice Ciobanu

Ciorba radauteana! Ce poate fi mai bun de atat intr-o zi de vara cu ploaie rece?! Nimic, va jur. Si cred ca ciorba radauteana e ceea ce merge perfect in orice anotimp, chiar si atunci cand e extrem de cald afara. Inchipuieste-ti cum ar fi sa stai in racoarea aromata a unui tei batran, sa sorbi incet din ciorba asta, frangandu-ti buzele sub naduseala ei piscacioasa. Strasnica fantezie, as zice! Stiu oameni care s-ar inchina pentru o strachina din asta aburinda si usturoiata, cu dor de tara si dealuri infrunzite.

Ciorba radauteana

Ingrediente pentru reteta de Ciorba radauteana

  • 700 gr piept si pulpe de pui
  • 2 morcovi
  • 1/2 telina mare
  • 1 radacina de patrunjel mare
  • 1 ardei gras rosu
  • 2 galbenusuri
  • 300-400 gr smanatana
  • 4-5 catei de usturoi
  • sare
  • piper alb
  • ardei iute (optional)
  • o mana de leustean tocat
  • otet
  • apa

Ciorba radauteana

Mod de preparare pentru reteta de Ciorba radauteana

Puneti carnea de pui la fiert in apa rece si un strop de sare. Spumuiti des si cand carnea este fiarta, scoateti-o si desfaceti-o de pe oase. Apoi o taiati suvite subtiri.

In o parte din zeama in care a fiert carnea, strecurata, puneti la fiert legumele curatate, spalate si taiate bucati mari. Acoperiti cu un capac, tras pe jumatate, si lasati la fiert molcom, pana ce legumele sunt fierte. Puteti sa le faceti testul intepandu-le cu furculita si daca aceasta patrunde usor, atunci sunt perfecte, gata fierte suficient. Scoateti legumele din oala si eventual, daca va place, puteti sa taiati morcovul in rondele foarte fine si sa le puneti din  nou in zeama in care au fiert. Adaugati si carnea de pui suvitata si fierbeti inca 5-7 minute.

Intr-un bol incapator bateti smantana cu galbenusurile. Luati cate un polonic din zeama fierbinte si turnati peste amestecul de smantana si galbenusuri, in fir subtire si continuu si in timpul acesta amestecati repejor. Procedati astfel pana ce totul ajunge la temperatura din oala in care pregatiti ciorba. Apoi rasturnati acest amestec in oala cu ciorba radauteana. Sfatul meu este sa procedati astfel si niciodata invers, adica sa rasturnati smantana cu galbenusuri rece in oala cu ciorba, pentru ca totul se va transforma in ceva dizgratios, se va branzi :)

Adaugati usturoiul dat pe razatoarea mica, otetul si potriviti de gust cu sare si un strop de piper.

Serviti ciorba radauteana fierbinte, musai cu o muscatura de ardei iute si-o mana de leustean verde rupta marunt.

Ciorba radauteana Ciorba radauteana

Acest articol Ciorba radauteana apartine site-ului Retete culinare din Tara bucatelor - de Alice Ciobanu.