contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Ciorbita Cu Fasole Si Afumatura

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

 

ciorbita de fasole cu afumatura

 

 

Ingrediente:

700 g afumatura: ciolan afumat sau orice afumatura

2 morcovi potriviti

1 ardei capia rosu daca aveti

1 cepa alba

1 ceapa rosie

 albitura

1 telina

1 legatura leustean proaspat (pentru ca nu am gasit am pus patrunjel proaspat si leustean uscat)

Pasta de tomate sau rosii aproximativ 300 ml

Cimbru

300 g fasole boabe alba sau pestrita

Frunze dafin

Piper

Vegeta

1 cub de concentrat

Bors

Paprika

Mod de preparare:

Se spala si se pune fasolea in apa rece cu o seara inainte. Se pune fasolea la fiert in aproximativ 1.5-2 litri de apa. Se pune separat la fiert ciolanul spalat cu cateva Frunze de dafin si condimente. Legumele se curata si se toaca marunt. Se calesc pe rand ceapa, albitura, morcovii si ardeiul dupa care se adauga la fasole dupa ce aceasta a fiert pe jumatate. Se adauga la fasole din zeama de la ciolan atat cat este nevoie si se dezoseaza ciolanul adaugandu-se si el la ciorba. Daca avem ceva kaizer sau carnati afumati le calim si le adaugam la ciorba.Cand au fiert toate se adauga bulionul dizolvat in putina zeama de ciorba iar la sfarsit borsul dat intr-un clocot, condimentele si verdeata. Pastrati putina verdeata toccnata pentru servit in farfurie. Eu cateodata pasez o parte din fasole si cealalta o las intreaba asa imi place mai mult.

 

 


Articol recomandat de simonablog.blog.gustos.ro