contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Ciuperci Si Conopida Marinate

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Am gasit reteta pe Facebook, in grupul de gatit al Amei. Cum eu sunt maaaare amatoare de ciuperci, am zis sa incerc. Si pentru ca am cumparat si o conopida infuriata si taaaaare frumoasa, am zis sa incerc si cu ea. Mamaia facea o conopida murata !!! numa cu apa si cu sare.
Materiale: 800 de grame de ciuperci champignon, 6-7 căței de usturoi pisați, 150 ml de ulei , 125-150 ml otet, 2 lingurițe de sare, 3 lingurițe de zahăr brun
Se spală ciupercile și se taie doar dacă sunt mari. Se așează toate ciupercile într-o oala înaltă, se toarnă
restul ingredientelor și se pun pe foc. Când compoziția începe să clocotească, se acoperă, se dă focul la mic și se fierbe 5-10 minute . Dupa aceste 10 minute se oprește focul și se lasă compozitia la răcit. Se pun în frigider și se pot consuma începând cu a doua zi.
Pe acelasi principiu se marineaza si conopida. I-am dat un clocot scurt si gata. Tati si fetita s-au lins pe degete. Am dat si la musafiri care au vrut sa stie reteta. Sic ! Inca nu le-am spus-o.
Reteta am furat-o de Aici si sper ca proprietara nu se supara. Nu stiu daca ciupercile si conopida tin peste iarna, dar acum au fost foarte foarte bune.