contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Clatite Cu Finetti, Frisca Si Topping

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

 

 

 

STA50291-0

 

 

2 cani de faina

2 cani de lapte

3 oua

6 linguri de ulei

2 linguri de zahar

1 lingurita rasa de sare

jumatate de fiola de esenta de rom

2 plicuri zahar vanilat

apa minerala sau sifon

 

 

Se pun cele 3 oua si se bat putin cu telul. Apoi se pun cele 2 cani de faina si cele 2 cani de lapte si se amesteca bine cu telul sa nu aiba cocoloase. Se pun cele 2 linguri de zahar, plicurile de zahar vanilat, jumatatea de fiola de esenta de rom, lingurita rasa de sare si cele 6 linguri de ulei si se amesteca bine, bine intreaga compozitie. Se lasa la frigider 30 de minute, timp in care compozitia se va ingrosa. Dupa 30 de minute o scoatem si-i mai punem apa minerala sau sifon, pana ajunge la grosimea potrivita.

STA50270-1

Se pune ulei intr-o canita, ulei din care se iau 3 lingurite si se pun in tigaia de clatite si se infierbanta bine, dupa care se rastoarna inapoi in canita si se pune cu polonicul compozitie de clatite ( dar sa nu fie prea groasa clatita ca nu mai putem sa o aruncam in sus ca sa o intoarcem). Se prajeste clatita pe o parte, apoi se rasuceste pe parte cealalta cum am spus mai inainte ( nu e greu, dar trebuie sa urmaresti clatita unde se duce), o prajim si pe partea cealalta si o scoatem pe o farfurie.

STA50275-4

La fel procedam cu toate clatitele pana se termina aluatul.

STA50277-2

Luam apoi o clatita si intindem pe ea o lingurita de finetti.

STA50282-3

Impaturim clatita in patru. Eu am pus cate 4 pe o farfurie ( cam multe calorii-dar bune).

STA50287-5

Punem frisca deasupra si deasupra friscai turnam topping.