contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Clatite Cu Sos De Afine Si Crema De Vanilie

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

Ingrediente:
Coaja de la o portocala
165g faina cu agent de crestere
40g zahar
4 oua
500ml lapte
40g unt
1 lingura ulei
1 lingura rom (optional)
1 lingura Cointreau sau Grand Marnier (optional)
Sos de afine:
400g Afine inghetate/proaspete
3 linguri apa
60g zahar
2 lingurite zeama de lamaie
Crema de vanilie
Mod de pregatire:
Strecurati faina intr-un bol mare. Adaugati zaharul, coaja de portocala si ouale. Adaugati gradual laptele si amestecati cu un tel in permanenta pentru a obtine o compozitie fara cocolase.
Topiti untul intr-o tigaie. Adaugati in compozitie, impreuna cu uleiul si alcoolul. Lasati compozitia deoparte, la temperatura camerei, pentru cel putin o ora.
Ungeti o tigaie nonaderenta cu putin unt, scurgeti excesul. Cand aceasta este foarte incinsa, la foc mic, puneti suficienta compozitie cu un polonic pentru a forma clatitele. Coaceti pe o parte pana devine auriu, in jur de 1 minut, apoi intoarceti cu grija, pe cealalta parte.
Puneti clatitele una peste alta pe o farfurie pentru a se mentine calde.
Intr-o cratita, amestecati 200 de grame de afine cu zaharul, apa si zeama de lamaie. Fierbeti la foc mediu pentru 10 minute apoi adaugati restul de afine si mai lasati pe foc inca 8 minute.
Serviti clatitele cu sosul de afine si crema de vanilie fierbinte sau rece, dupa preferinte.