contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Colac Fara Gluten Cu Rosii Uscate Si Busuioc

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

reteta din Tara Bucatelor
by Alice Ciobanu

Ruxandra a organizat de curand un nou concurs, Retete creative de paine fara gluten, cu produse Dr. Schar, despre care am aflat intamplator de pe facebook :) Si pentru ca aveam o punga de faina pentru paine de la Dr. Schar m-am entuziasmat sa particip la etapa a II-a a concursului. Am ales una din retetele participante si pentru ca aveam cam tot ce era specificat acolo, la ingrediente, nu m-am putut abtine sa nu coc acest minunat Colac fara gluten cu rosii uscate si busuioc. Reteta prezentata de mine este o reproducere dupa reteta cu care Alina, cea care detine blogul Biochimist la cratita, a participat la prima etapa a concursului. Mentionez ca am adaugat in plus doar niste seminte de in si am folosit busuioc proaspat, verde, pentru ca am vrut sa ma bucur de savoarea busuiocului verde, proaspat rupt din glastra si sa ma bucur si de venirea primaverii. In rest, ce sa va mai spun? E un colac fara gluten cu rosii uscate si busuioc delicios, o painica aromata si extrem de savuroasa sa o mananci calda, unsa cu unt si alaturi de o cana de lapte. E o painica ce poate fi preparata si cu faina obisnuita, pentru cei care nu au vreo intoleranta la gluten, este o painica cu un design deosebit si un gust proeminent. Multumesc Alina pentru reteta, multumesc Ruxandra pentru oportunitatea de a incerca iarasi o faina fara gluten.

Colac fara gluten cu rosii uscate si busuioc

Ingrediente pentru reteta de Colac fara gluten cu rosii uscate si busuioc

Colac fara gluten cu rosii uscate si busuioc

Mod de preparare pentru reteta de Colac fara gluten cu rosii uscate si busuioc

Intr-un bol incapator puneti faina speciala fara gluten, zaharul, drojdia uscata si amestecati usor. Adaugati apoi rosiile uscate in ulei, tocate marunt, precum si busuiocul verde, sarea si semintele de in. Incorporati apa calduta in timp ce amestecati ingredientele.

Colac fara gluten cu rosii uscate si busuioc Colac fara gluten cu rosii uscate si busuioc Colac fara gluten cu rosii uscate si busuioc

 Veti vedea ca se comporta diferit fata de un aluat de paine obisnuit, preparat din faina obisnuita, cu gluten. Nu va speriati, framantati incet si rasturnati amestecul pe masa de lucru. Framantati si incet, incet veti observa cum amestecul se transforma intr-un aluat ferm, dar elastic.

Colac fara gluten cu rosii uscate si busuioc

Acoperiti bolul cu aluatul fara gluten, cu o folie de alimente si dati la loc caldut 30-40 minute. Nu va creste spectaculos, precum un aluat obisnuit, dar veti vedea ca tot va creste frumusel.

Rasturnati aluatul pe masa infainata cu putina faina speciala fara gluten si intindeti un snur, un rulou din aluat. Nu foarte lung si nici foarte subtire. Apoi uniti capetele ruloului intr-un cerc. Taiati din 4 in 4 cm cate o bucata de aluat, mai bine zis crestati aluatul cu o foarfeca sau cu un cutit ascutit, si rasuciti usor fiecare bucata de aluat.

Puneti  aluatul de painica pe o foaie de copt si coaceti acest colac fara gluten cu rosii uscate si busuioc, la foc moderat, in cuptorul preincalzit, 30 de minute.

Rupeti cate o bucata din acest colac fara gluten cu rosii uscate si busuioc, ungeti cu unt si savurati-l alaturi de o cana de lapte sau ceai. Delicios!

Colac fara gluten cu rosii uscate si busuioc Colac fara gluten cu rosii uscate si busuioc

Acest articol Colac fara gluten cu rosii uscate si busuioc apartine site-ului Retete culinare din Tara bucatelor - de Alice Ciobanu.