contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Colacei Si Foarte Scurta Intrerupere De Dieta

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Nu stiu cum de mi s-o nazarit sa fac colacei, poate pentru ca C. tot insista de cateva zile ca vrea ceva si nu stie ce, ca nu-i multumit, cum zice el. Am impartit noi o merdenea cumparata la un moment dat, dar n-a fost ce trebuia sa fie. Pentru cine nu-i la curent, dieta sau ce o fi e inca in picioare, asa se explica faptul ca am impartit noi o singura merdenea. Si un covrig. Si o inghetata. Una peste alta, am zis ca ce poate fii mai simplu, rapid si de bucurie aducator decat un colacel sau mai multi. Chestie de juma' de ora, ca eu n-am asteptat prea mult dupa aluat. Acuma, ce sa fac, nu prea am reteta, doar asa, cu aprox: 320 - 350 g de faina, un ou, un praf de sare, 2 linguri de iaurt pline, 2 lingurite de untura de rata (poa' sa fie si de porc, cea de rata mi-era mie la-ndemana), cativa stropi de otet si un varf de cutit de praf de copt, nu mai mult; apa, cat sa aveti un aluat nici moale, nici tare. Ar fi misto sa se hodineasca aluatul asta barem 15 minute in prima faza, daca nu 30, acoperit (al meu nu s-a hodinit decat vreo 5 minute). In faza 2 l-am intins in foaie subtire pe blatul uns cu ulei, apoi l-am rulat, ca la melcii cu scortisoara. De data asta chiar l-am lasat in pace un sfert de ora, apoi l-am taiat in bucati egale, pe care le-am intins cu sucitorul, tot in foaie subtire, cat mai subtire. Se prajesc in baie de ulei bine incins, dupa cum bine stiti. 

Cam asa:

Gem de visine.


Nu ratez io nici o ocazie sa mai bag un caramel.

Nu cred ca buna-mea punea iaurt in aluat, poate nici praf de copt (am impresia ca mai punea bicarbonat in unele si se cam simtea), poate nici ou. Habar n-am, eu o sa ma tin de reteta asta ca or iesit cu basicute, cu straturi faine de aluat, s-or umflat frumos la prajit si nu mi s-or parut deloc unsurosi. Off-topic sau nu chiar, am developat o prietenie deosebita cu aluaturile, in general. Mai avem multe de invatat, dar eu zic ca o sa fie si mai bine :). Uitati-va si aici, la niste langosi, cum i-am facut eu atunci. Si cititi comentariul Oanei, poate e de folos.