contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Cotlet De Porc Cu Smantana

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

Astazi va propun o reteta simpla, dar delicioasa, cu gust usor dulce-picant. Am facut de foarte multe ori aceasta reteta si nu ne-am plictisit inca de ea. Am incercat sosul de la aceasta reteta si cu pui, dar mi se pare mult mai gustoasa varianta cu carne de porc.
Ingrediente:
- 3-4 cotlete de porc;
- 1 ceapa de marime medie;
- 1 lingura amidon sau faina (eu folosesc am folosit amidon, dar merge foarte bine si cu faina);
- 150ml smantana (eu am folosit smatana dulce cu 15% grasime);
- sare;
- piper;
- boia de ardei dulce;
- ulei.
Cotletele de porc se spala, se usuca cu un prosop de hartie, se sareaza, apoi se pun la prajit in ulei incins.

Cand se rumenesc usor se scot pe un prosop de hartie (eu de data aceasta n-am fost atenta si le-am rumenit mai tare).

Ceapa se toaca marunt si se pune la calit in 3-4 linguri de ulei in care am prajit cotletele.

Amidonul/faina se amesteca cu sare, piper si boia de ardei dulce, apoi se dizolva cu o ceasca de apa.

Cand ceapa incepe sa se rumeneasca adaugam amidonul dizolvat in apa si amestecam usor pana incepe sa se ingroase.


Cand amestecul s-a ingrosat adaugam cotletele prajite si le lasam sa se patrunda putin, dupa care adaugam smantana si mai lasam sa fiarba 2-3 minute.


Cotletele se servesc imediat cu cartofi natur, piure de cartofi sau sote de legume.
POFTA BUNA!