contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Creier De Porc Pe Plita

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga


nu era ignatul, ignat, daca nu ne facea bunica creier pe plita cu paine prajita. bataie era pe el, intre noi copiii si niciodata nu era indeajuns.

azi il fac numai daca gasesc creier proaspat la macelarie. e simplu de facut, rapid si merge de minune cu-n vin rosu si nitica paine prajita. pofta buna.

ingrediente: 
pentru doua persoane. timp de preparare: jumatate de ora. 
- 400g creier de porc
- piper alb
- sare de mare
- hartie de copt

creier de porc pe plita
- scufunda creierul in apa rece cu gheata timp de cinci-zece minute. vrei sa fie ferm sa-l poti curata de pielita de la suprafata. pune-l la scurs intr-o strecuratoare mare.
- pune pe o coala mare de hartie de copt un praf de piper alb si sare de mare. pune creierul scurs de apa intr-un strat uniform. sareaza si pipereaza. inchide coala formand un fel de plic. 
- da la cuptorul incins la 200 de grade vreme de 15 minute sau pana este gata, in functie de cuptor. este facut cand nu mai are niciun pic de lichid si are consistenta unui pateu de casa.