contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Crema De Zahar Ars Cu Mere

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Provocarea din grupul de gatit este, pentru saptamana acesta, crema de zahar ars. Daca-i provocare, atunci ... trebuie sa fie altfel. M-am tot gandit ce i-ar sta bine unei creme de zahar ars. MERE. I-ar sta bine cu mere. Super bun. Si usor. Si deosebit. Mai ales ca am avut o tava in forma de bradut. Acesta e produsul final:

Gata, la gatit:
Ingrediente: 6 oua, 12 linguri de zahar, 2-3 cani de lapte (depinde cat de mare e tava), vanilie, coaja rasa de lamaie verde, 2 mere, unt.
Cum am facut: am pus in tigaie 2 lingurite de unt si am pus 6 linguri de zahar sa se topeasca. Am urmarit zaharul sa nu se arda. Cand a fost gata topit, l-am turnat in tava.

Am curatat merele de coaja, le-am taiat felii si le-am calit putin in unt, cu zahar. Cand au fost gata, le-am ordonat cat am reusit eu de frumos, in tava, peste zaharul ars.

Din 6 oua, 6 linguri de zahar, 3 cani de lapte, vanilie si coaja rasa de lamaie verde am facut un amestec omogen zic eu si l-am turnat peste mere (totul e in straturi, straturi).

La cuptor: cam 35 minute, in baie de apa, la 200 grade C. Am vrut eu so ornez bradutul, sa arate a bradut impodobit, sa fie frumos si deosebit. Sorry! Nu am mai avut timp. Pofticiosii casei mi-au zis sa pun cate o portie generoasa si sa las ornatul pe alta data. Asa ca iata o portie generoasa. Prima.