contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Creveti Cu Paste Si Susan

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

 

Meniul de astazi este unul aparte. Straluceste prin diversitatea de culori si prin gustul bogat. In ciuda aspectului minunat, reteta nu solicita multe minute in bucatarie, mai precis 30.

Pentru 4 portii de creveti cu paste si susan, aveti nevoie de: 150 de grame de germeni de soia (bio), 4 fire de ceapa verde, 3 catei de usturoi, 6 linguri cu sos de peste, 6 linguri cu otet de orez (ori de mere), 3 linguri zahar, 2 linguri ketchup, ½ lingurita praf chilli, 250 de grame de paste transparente (din fasole), 2 linguri cu ulei, 250 de grame de creveti curatati si congelati, 2 linguri cu susan.

Mancarea de azi este specifica bucatariei thailandeze, de-asta veti gasi la prima vedere stranie combinatia de dulce-picant.

Dupa ce v-ati asigurat ca aveti toate ingredientele necesare, va ramane sa spalati germenii de grau, dupa care se scurg. Se spala ceapa verde, se curata. Partea alba si verde se toaca deopotriva, dupa care s etaie pe lungime. Se curata usturoiul.

Se amesteca bine sosul de peste, zaharul, otetul de orez, sosul de rosii si praful de chilli, pana ce se dilzolva zaharul.

In acest timp se fierb pastele, conform instructiunilor, dupa care se strecoara, se varsa intr-un vas si se taie cu ajutorul unei foarfece. Se presara peste paste sosul de peste si se amesteca bine de tot.

Intr-o tigaie se caleste usturoiul (este bine sa se puna deja in ulei incins, ca sa nu absoarba mult ulei si sa dureze mai putin procesul in sine) si se amesteca. Se adauga crevetii (decongelati), germenii de grau si ceapa verde, dupa care se lasa la foc pret de 2 minute.

Peste acestea se adauga pastele (la foc puternic), se amesteca mereu, pana cand se evapora zeama. Se ia de pe foc, se presara susanul si se poate servi. Si inca ceva, o portie nu are decat 250 de kcal.

Pofta buna!



Articol recomandat de stildeviatasanatos.wordpress.com