contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Cuib De Viespe

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga



Este un dulce foarte bun, mai ales pentru micul dejun cu un pahar de lapte caldut ...sau chiar un ceai aromat.
Necesarul pentru aluat este urmatorul:
500 gr faina
25 gr drojdie
50 gr unt
2 oua
50 gr smantana
200 ml lapte
100 gr zahar
arome
Pentru umplutura avem nevoie de:
200 gr nuci macinate (chiar si stafide)
100 gr unt
100 gr zahar
2 pliculete zahar vanilat

Se amesteca drojdia cu putin lapte caldut si o lingurita de zahar. Se lasa undeva la caldura pana se umfla. Ouale se freaca cu zaharul pana se face o spuma, se adauga drojdia, untul, smantana si treptat faina alternand cu laptele. Daca este nevoie se mai aduga faina. Se framanta un aluat potrivit de moale care se lasa la crescut cam 40-50 minute undeva la caldura.


 Asa arata dupa ce a stat la dospit.
Asa arata inainte
Pentru umplutura frecam bine untul cu zaharul ( eu la prajituri folosesc numai zahar pudra), pana cand acesta se topeste. Pe masa de lucru intindem o foaie de aluat iar peste ea intindem untul astfel incat sa acopere toata suprafata. Punem si nuca macinata si rulam.


Se taie rondele de 1,5-2 cm. Se pun in tava tapetata cu faina sau cu foaie de copt. Le mai lasam la crescut in tava inca 30 min dupa care se ung cu ou si se dau la cuptor la foc mic.



Calde le ungem cu un sirop din apa cu zahar si esenta dupa gustul fiecaruia, eu am pus de vanilie.
Si rezultatul final:
 
 


Sa aveti pofta!!!!






Articol recomandat de nainakitchen.blogspot.com