contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

De Azi

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Am facut si eu fasole, mai mult intamplator decat traditional. Si nu e ciolanoasa sau carnatoasa sau cu animale in general, e numa' cu legume, gen morcov, telina, pastarnac, ceapa, ardei, usturoi. Fiarta in 2 ape, legumele calite in foarte putin ulei, stins cu amestec de bulion si apa. Adaugata fasolea, completat cu lichid (apa + bulion), lasat sa dea un clocot pe foc si bagata la cuptor, pana scade bine merci. In rest, numa' sare si piper, plus leustean uscat, puse inainte sa dau la cuptor, la fel si usturoiul. Pe langa, chiftele din carne de vita, decat cu ceapa, usturoi, ardei, ou (fara faina, pesmet, etc.) si o tzar' de cimbru. Coapte, si nu fripte. Astea pentru mine si cine mai vrea. Pentru ceilalti, carnati de porc afumati. Nu de casa, dar bunuti. Mai am o placinta cu mere la cuptor, care pare sa fie misto de tot, mai un pic e gata. Si daca o sa am chef, poate fac si o varza calita cu carnati, mai incolo. In rest, eu continui cu d-astea usurele, mai gust din (aproape) orice, dar atat. 



Si la multi ani, desigur.
Intre timp, am scos si placinta de la cuptor, e banala, dar excelent de buna. Aluatul e din 400 g de faina, 200 g de untura, 1 ou, 2 linguri de zahar, 1 lingurita praf de copt si lapte batut, cat sa lege aluatul, cateva linguri intra; dat la rece o juma' de ora sau cat mai trebaluiti cu altele. Merele, taiate cubulete si fierte cu zahar si scortisoara pana scade lichidul. E foarte bun aluatul, zic ca merge si pentru cornulete din alea fragede.