contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Degete De Vrajitoare

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

O reteta din Tara Bucatelor
by Alice Ciobanu

A fost Halloween. Nu am apucat sa postez retetele cu care ne-am jucat, dar nu cred ca va fi vreo suparare daca le postez zilele astea. Ne-am jucat cu fursecuri, am facut Degete de vrajitoare, am mesterit niste palarii ciocolatoase, ne-am incatantat simturile cu un delicios Risotto cu dovleac,  am ras mult, am sculptat dovleci si am sters multi muci :) deh! cand ai copil mic, nu toate se potrivesc dupa cum ti-ai dori… asa ca ne mai adaptam situatiilor imprevizibile. Deci Happy Halloween!

Degete de vrajitoare

Ingrediente pentru reteta Degete de vrajitoare

  • 100 gr unt
  • 80 gr zahar pudra
  • 280 gr faina
  • 1 ou
  • esenta de vanilie
  • 1/4 lingurita esenta de migdale
  • o mana de migdale
  • putin gem de capsuni

Degete de vrajitoare

Mod de preparare pentru reteta Degete de vrajitoare

Intru-n bol mixati spuma untul la temperatura camerei cu zaharul pudra pana ce aceste din urma se dizolva. Adaugati oul batut, esentele si faina si framantati usor pana ce legati un aluat. Dati la rece 30 minute, timp in care incalziti usor cuptorul la 180 grade, treapta 2-3 si pregatiti o tava cu hartie de copt.

Din bila de aluat luati cate o bucatica si formati cate un snur, de maxim 8-10 cm. Dati-i un aspect de deget fiecarei bucati de snur de aluat si trasati cu ajutorul unei furculite urme, crestaturile pielii, cum ar veni :) La unul din capete, presati usor cu degetul si puneti un strop de gem de capsuni (sau de care aveti) si puneti deasupra  o migdala. Aceasta va fi o uperba unghiuta vrajitoreasca.

Dati la cuptor pentru 15 minute, la foc moale.

Distractie faina, dragilor si Happy Halloween!

Pentru mai multe retete vrajitoresti va invit pe blogul Diva in bucatarie

Degete de vrajitoare

 

Acest articol Degete de vrajitoare apartine site-ului Retete culinare din Tara bucatelor - de Alice Ciobanu.