contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Desert Cu Ananas și Migdale

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga




Demult vroiam sa va arat acest desert delicios, racoros si care se prepara foarte rapid. In plus, partea buna la acest desert este faptul ca il puteti face cum vreti voi, inlocuind baza de biscuiti cu blat de tort, de prajitura sau fursecuri. De asemenea, puteti jongla cu fructele proaspete sau din compot. Oricum ar fi, va iesi delicios! Pentru acest desert, eu am ales ananas din conserva SunFood, conserve sanatoase 100%.


Bucati mari, crocante si proaspete pe care le puteti savura pe tot parcursul anului. 


Ingrediente pentru 5-6 borcanele/pahare

35 biscuiti amaretti
50 g migdale tocate
200 g mascarpone
200 ml frisca lichida grasime 35%
2 linguri zahar pudra
2 lingurite extract de vanilie
(optional) menta proaspata


Desfaceti conserva de ananas, scoateti ananasul si scurgeti-l bine de lichid intr-o sita. (Daca folositi borcanase sau pahare mici, tocati in bucati mai mici ananasul). Intr-o tigaie non aderenta prajiti usor la foc mic migdalele tocate, avand grija sa nu se arda. Dati tigaia deoparte si lasati sa se raceasca migdalele complet.

Intr-un castron amestecati mascarpone impreuna cu zaharul pudra si extractul de vanilie. Bateti frisca lichida pana ce obtineti o compozitie pufoasa. Incorporati usor frisca in amestecul de mascarpone zi zahar. 


Pregatiti borcanasele sau paharele pentru servit


zdrobiti cate 2-3 biscuiti amaretti si puneti-i pe fundul fiecarui borcanas. Deasupra puneti cate o lingura plina cu compozitia de crema. 


continuati cu migdalele tocate si ananas tocat



continuati cu biscuiti amaretti


crema, ananas si migdale



 Garnisiti cu frunze de menta proaspata


Din cantitatile de mai sus mie mi-au iesit 4 borcanele si un pahar mare 


din care am savurat cu placere cateva lingurite :)


pe borcanele le-am impartit cu prietenii :)



un desert fin, delicat, crocant si cremos in acelasi timp :)


Enjoy!