contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Desert Cu Iaurt și Sos De Fructe

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

Un desert excelent pentru a încheia „en fanfare” un prânz/o cină în familie, care îmbină finețea și răcoarea unui iaurt cu textura cremoasă a friștii, totul scăldat apoi într-un sos aromat de fructe.

Ingrediente:10 pișcoturi, 300 grame de iaurt cu fructe (piersici), 100 grame de iaurt natural, 150 ml frișcă, 1 plic zahăr vanilat, 200 grame piersici din compot, 1 lingură de zahăr, 4 linguri zeamă de compot

Mod de preparare:Piersicile și cele 4 linguri de compot se pasează în blender până se obține un sos cremos. Iaurturile se freacă bine cu zahărul vanilat. Frișca se bate bine și se amestecă apoi cu compoziția de iaurt, omogenizându-se cu ajutorul unei linguri. Pișcoturile se rup în trei și se înmoaie în sosul de piersici.
În niște cupe de înghețată, se pune un strat de pișcoturi, apoi se acoperă cu câte 2-3 linguri de cremă de iaurt. Dacă folosiți cupe înalte, alternați straturile până ajungeți la vârf (un strat de pișcoturi, unul de cremă, etc)

Mod de servire:Cupele se lasă la frigider cel puțin 30 de minute, să se răcească. Înainte de a le servi, turnați peste fiecare cupă puțin din sosul de piersici rămas, în care ați mai adăugat o lingură de zahăr și ați amestecat până s-a topit.

Tips: Puteți folosi și fructe proaspete, în special căpșuni sau fructe de pădure. În acest caz, zeama de compot nu mai e necesară, întrucât fructele au ele suficientă zeamă.