contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Dovlecel Pane

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

Nu știu dacă sunteți de acord cu mine, dar eu cred că dovlecelul este una dintre legumele vedetă ale verii. E zemos, dulceag, atât de gustos și se digeră foarte ușor. Poate fi gătit într-o grămadă de feluri: la grătar (excelent!), pane (savuros!), în budincă, tocăniță cu mărar, cu paste, în ghiveci de legume care mai de care mai bune! Ieri am cumpărat pentru prima dată în acest an dovlecel, la un preț modic aș putea spune (3 lei/kg), așa că l-am gătit pane. E simplu de făcut, merge repede și e foooaaarte gustos!
Ingrediente:
1 dovlecel mare (cam 500 g)
3 ouă mari
100 g făină
sare
ulei pentru prăjit
Am curățat de coajă dovlecelul și l-am tăiat felii de aproximativ 4-5 mm grosime. Le-am presărat cu sare și le-am lăsat la scurs într-o strecurătoare cam 15 minute (dovlecelul va lăsa apă, odată ce l-ați sărat).

Am luat apoi pe rând fiecare felie și am dat-o întâi prin făină și apoi prin ouăle bătute în prealabil, după care le-am pus la prăjit în uleiul încins.



După vreo 2 minute, le-am întors pe cealaltă parte și le-am lăsat se prăjească.
Le-am scos la scurs pe o farfurie acoperită cu un prosop de hârtie, ca să se scurgă surplusul de ulei și le-am mâncat cu poftă. Merg foarte bine cu o salată de roșii cu ceapă și cu pâine albă, proaspătă.