contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Dulceata De Caise Si Pere Cu Alune Crocante

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga


Made by Liana


Un rasfat portocaliu, o dulceata deosebita din CAIETUL DE RETETE nr.19 Dr.Oetker, Culori de vara in camara.
Ingrediente:
700g caise(cantarite dupa pregatire),
300g pere(cantarite dupa pregatire),
100g alune crocante,
350g zahar,
1 plic Gelfix Super 3:1 Dr. Oetker.

Pregatire:
Se spala caisele, se scot samburii si se taie marunt, apoi se cantaresc 700g. Se curata perele de coaja si se taie in bucati mari, apoi se cantaresc 300g. Pasati perele. Eu am folosit soiul Williams, asa ca nu le-am pasat, stiam ca o sa se topeasca alaturi de caise.
Mod de pregatire:
Alunele se pun intr-o tigaie fara grasime si se prajesc la foc mic, pana cand se desprinde usor pielita maro. Apoi se lasa la racit. Se toaca in bucati potrivite,

nici mici-mici, dar nici mari-mari ;-)))
Fructele si alunele crocante se pun intr-o oala si se amesteca bine cu zahar si cu Gelfix Super 3:1.

Se pun la foc mare si se fierb, amestecand continuu minim 3 minute.

Se spumeaza, iar apoi se umplu borcanele pregatie in prealabil. Se inchid borcanel cu capace cu filet si se lasa circa 5 minute sa stea intoarse cu capacul in jos.
De data aceasta mi-au iesit 4 borcane de 200 ml, ca pana acum tot cate 3 mi-au iesit. Noroc ca am fost pregatita ;-)

Sugestie:
Dupa fierbere, pentru a face o proba de gelificare puteti pune 2-3 lingurite de dulceata pe o farfurie. Daca doriti o consistenta mai solida, adaugati in compozitia fierbinte un plic de Sare de lamaie Dr.Oetker, amestecati si apoi faceti o a doua proba inainte de a pune dulceata in borcane.
Apoi, cine are chef si rabdare decupeaza, scrie, infloreste si coloreaza etichete si decupeaza borcanelelor "palarii" din hartie colorata/servetele, le prinde cu snur auriu sa straluceasca in fata soacrei atunci cand i-l pui in fata, ca sa-si umple o clatita sau sa-si intinda dulceata asta portocalie, in forma sa cea mai frumoasa, pe o felie de paine cu unt ;-))


Un gust deosebit, credeti-ma, n-am mai mancat niciodata dulceata cu alune crocante, dar imi place la nebunie!!


Articol recomandat de pemasadinbucatarie.blogspot.com

Author:Liana10