contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Dulceata De Catina

articol scris de truedelights blog

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

 

Dupa ce am facut siropul de catina, mi-au mai ramas ceva fructe pe care am vrut sa le transform in dulceata. Am tot cautat pe net dar nu am gasit nimic clar…doar informatia ca se poate face si dulceata si gem din catina dar …nimeni nu a si incercat,  sau cel putin eu inca nu am gasit persoana respectiva !  Asa ca am decis sa fac dulceata de catina cu gel fix. M-am gandit ca se face repede si nu o supun prea mult tratamentului termic.  Daca cineva stie ca se face altfel… astept sa-mi comunice  ….  ca sa stiu si eu daca am facut bine sau nu!   Oricum, dulceata a iesit foarte buna  astfel  pregatita si cred ca am sa mai  fac si alta data!    ;)

INGREDIENTE:

  • 3 cani fructe de catina
  • 2 cani zahar
  • 1 pachet  cu gelfix clasic
  • 50 ml apa
  • o lingura zeama de lamaie
  • un plic zahar vanilinat

PREPARARE:

Fructele de catina se spala si se
amesteca cu apa, 2 linguri cu zahar
si  praful de gelfix.
Se pun la fiert.
Cand incepe sa fiarba se adauga
restul cantitatii de zahar, 
zeama de lamaie , zaharul vanilinat
si se amesteca bine.

Din momentul in care incepe sa fiarba  din nou se mai lasa 5 minute  si se opreste focul. Se pune fierbinte in borcanele spalate , sterilizate si uscate.



Articol recomandat de a - truedelights.wordpress.com