contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Dulceata De Cirese Amare

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga


Din toate dulceturile mele nu putea sa lipseasca cea de cirese amare...care este dulceata mea preferata.
INGREDIENTE:

2 kg cirese amare

1,5 kg zahar

PREPARARE:

Se spala ciresele, se rup coditele si se scot samburii. Se aseaza apoi in vasul de dulceata un strat de cirese si unul de zahar pana se termina fructele si zaharul. Se lasa vasul acoperit de seara pana dimineata. A doua zi se pune la fiert la foc potrivit, se inlatura spuma care se formeaza si se fierbe pana ce dulceata se leaga bine. Daca se pune o picatura de sirop pe o farfurie rece si ramane siropul bob, atunci dulceata este gata. Se toarna fierbinte in borcanele incinse in cuptor (dupa metoda de aici) si se capseaza imediat apoi se pun in patura si se lasa pana se racesc. Se depoziteaza in camara.
POFTA BUNA!